Banca Transilvania a scos la vânzare avionul unui milionar executat silit

229

Un anunţ al Băncii Transilvania (BT) arată că avionul de lux al acţionarului Interagro, Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, este executat silit în contul unor datorii pe care grupul de firme aflat în insolvenţă le are la societatea bancară clujeană.

Preţul de pornire în licitaţie al avionului este de 5,17 milioane de dolari, conform Economica.net. BT și Credit Europe erau printre principalii finanţatori ai business-urilor omului de afaceri. Configuraţia interioară este de 8 pasageri. Data licitaţiei nu a fost încă stabilită.

Avionul a fost fabricat în 2011, este înregistrat în România, dar a operat zboruri în întreaga Europă. Aeronava este înregistrată pe firma Interaviation, deţinută în proporţie de 51% de Adina Niculae, fata mai mică a omului de afaceri, restul de 49% aparţinând Interagro.

În 2015, Interagro a dat anunţ de vânzare al avionului pe care l-a cumpărat cu 14 milioane de dolari. Tranzacţia nu a reuşit, iar BT s-a văzut nevoită să execute silit compania de taxi aerian de lux prin Casa de Insolvenţă Transilvania.

Interagro a intrat în insolvență în 2016, la două luni după Interaviation. În tabelul preliminar de datorii figurează creanțe acceptate de 1,2 miliarde de lei. Ioan Niculae, la un moment dat cel mai bogat român, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită pentru PSD”, pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a candidatului Mircea Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ