Basescu: exista o afacere pentru ca Romania sa nu aiba moneda in euro

67

Fostul preşedinte Traian Băsescu lansează atac după atac! Actualul senator spune că în România sunt partide şi bănci, inclusiv Banca Naţională(BNR), care nu au interesul trecerii la moneda euro, pentru că este „este un business să nu intri în zona euro”, în condiţiile în care politica monetară ar fi stabilită de Banca Centrală Europeană, iar „doctor Isărescu” nu ar mai putea „să dea lecţii docte de la înălţimea scaunului de guvernator al Băncii Naţionale”, potrivit News.ro.

Traian Băsescu le-a vorbit tinerilor prezenţi sâmbătă la Şcoala de vară a PMP de la Neptun şi despre trecerea României la moneda euro, susţinând că în prezent „este un business să nu intri în zona euro”.

„În momentul de faţă, niciun partid din România nu abordează tema casei noastre comune, care este Uniunea Europeană, când noi trebuie să începem să le vorbim românilor despre Uniunea Europeană şi despre nevoia de integrare. Mai mult, avem partide care ne spun «să nu ne spună nouă Bruxelles-ul» – eu vă spun că nu sunt exagerări -, «ce ne trebuie nouă euro?» De ce să îi trebuiască euro? E un mare business să nu fii în zona euro. Dacă intri în euro, jupânul băncilor devine Banca Centrală Europeană, cursul de schimb se stabileşte la nivelul Uniunii Europene, e lăsat liber, profiturile din cursul de schimb pe care le obţin băncile nu se mai pot obţine. De ce să nu stăm noi cu leul nostru strămoşesc”, a spus liderul PMP.

El a mai afirmat că România nu respectă Tratatul de aderare deoarece s-a angajat să treacă în zona euro în momentul în care condiţiile o permit, fapt care este posibil de trei ani.

Traian Băsescu a mai susţinut că dacă România ar trece la moneda euro, guvernatorul BNR Mugur Isărescunu ar mai da „lecţii docte”, deciziile de politică monetară urmând să fie stabilite de Banca Centrală Europeană.

„Dar interesele unor grupuri ale băncilor din România, inclusiv ale Băncii Naţionale… Păi cum să mai iasă doctor Isărescu să dea lecţii docte de la înălţimea scaunului de guvernator al Băncii Naţionale? Dacă treci la euro, atunci trebuie să te uiţi în gura lui Mario Draghi, care este preşedintele Băncii Centrale Europene, când vine vorba de inundat piaţa cu euro, de retras, de mărit masa monetară, de redus masa monetară. Nu te mai uiţi la Isărescu, nu mai face Isărescu partea de curs, nu mai profită băncile de fluctuaţiile monedei naţionale, pentru că este un curs pe toată piaţa UE”, a adăugat liderul PMP.

1 COMENTARIU

  1. „Dacă intri în euro, jupânul băncilor devine Banca Centrală Europeană” , adică exact dușmaul suveranității naționale, împreună cu organismele cu care conucrează răul. Băsescu? O marionetă globalistă, un fals opozant, care face de fapt jocurile celor care l-au instalat ca preș, prin alegeri fraudate în cîrdășie cu Boc.

    Preferăm oricând o pâine cu trei Lei în loc de trei euro calpi, ai căror „valoare ” e dictată de o șleahtă de străini neprietenoși nouă.

    Atunci când nu ai o monedă națională, o echipă de fotbal și o marcă de bere autohtonă, nu te mai poți numi țară.

    Deci cum rămâne?

LĂSAȚI UN MESAJ