Bătăuşul nostalgic din Morlaca. Băut bine, întors din Spania şi-a ciomăgit cu repetiţie, după 12 ani, un consătean!

128

Sorin Hanga, un bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea clujeană Morlaca, comuna Poieni, a fost rupt în bătaie duminică, 29 aprilie, de un consătean cu ceva mai tânăr după ce acesta şi-a amintit că l-a mai bătut odată pe Sorin, în urmă cu 12 ani. Practic, respectivul şi-a rememorat tinerețea şi a vrut să-şi demonstreze că puterile nu i-au scăzut şi, de asemenea, că ura la adresa consăteanului a rămas intactă. Dacă în urmă cu 12 ani Hanga nu a făcut plângere împotriva agresorului, de data aceasta va merge până în pânzele albe împotriva lui!

 

Bărbatul de 49 de ani din Morlaca, bine „şifonat” în zona feţei mărturiseşte miercuri, 2 mai, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj, că munceşte ca excavatorist la Autostrada Gilău – Nădlac şi în urmă cu câteva zile a fost victima unui incident, repetat „după ani şi ani”, vorba şlagărului. Relatează acesta: „M-am dus în sat să-mi cumpăr ţigări şi apoi am rămas la o bere cu vecinii. Stăteam frumos de vorbă, chiar cu vărul agresorului, fără să ridic într-un fel glasul şi fără să ne certăm fiindcă era vorba de o discuţie prietenească. Bruc, a apărut Negru, un vecin cu un an mai tânăr decât mine, proaspăt întors din Spania, aflat în stare evidentă de ebrietate. Căuta ceartă şi m-a întrebat ce-am cu vărul lui. E i-am spus că n-am nimic, tocmai povesteam cu el. N-am apucat să-mi termin vorba că pumnul i-a şi ţâşnit în ochiul meu, punându-mă la pământ. Apoi a mers, agale, până la maşina lui, parcată în apropiere, de unde a luat o bâtă sau ţeavă – nu ştiu exact – şi a început să mă lovească în cap, peste picioare şi peste mâini cu ea”. Bărbatul arată mai departe că după ce agresorul şi-a satisfăcut setea de violență şi a plecat a mai zăcut la pământ câteva minute. Apoi după ce şi-a venit în fire a ajuns cu chiu, cu vai, acasă, unde soţia lui a sunat la poliţie şi ambulanţă. „Am fost transportat de urgenţă, la Spitalul din Huedin, pentru a mi se acorda primul ajutor. De acolo, am fost trimis la U.P.U. pentru investigaţii, iar poliţiştii m-au îndrumat spre I.M.L. Cluj ca să-mi scot certificat medico-legal şi apoi să depun plângere împotriva acestui individ. Ţin să vă spun că Negru m-a mai bătut odată,  rău de tot, în urmă cu 12 ani, tot pe uliţele satului, după ce i-am reproşat că se legase de copilul meu, însă atunci l-am iertat şi nu am depus plângere. Acum, însă lucrurile sunt total diferite, voi merge până la capăt şi nu-l mai las, chiar de s-ar retrage în gaură de şarpe”, arată acesta. Este invitat apoi în cabinetul de consultaţii al I.M.L. de unde se întoarce în scurt timp cu un certificat în care medicii i-au recomandat între 11 şi 12 zile de îngrijiri.


Victima nu s-a prezentat deocamdată la poliţie cu certificatul medico-legal, a fost acolo doar soţia lui, să se intereseze de procedurile ce urmează a fi efectuate pentru depunerea plângerii penale pe numele agresorului. În schimb, poliţiştii din zonă s-au sesizat din oficiu şi la această oră avem în lucru un dosar penal pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ