Biciclist bătut cu un cablu de un automobilist, pe un traseu de biciclete din cartierul Mănăştur!

243

Alin este posesorul unei firme de transport şi, la cei 31 de ani ai săi, are alura unui sportiv de performanţă. Luni, 26 iunie acesta s-a prezentat la I.M.L. Cluj împreună cu băieţelul său în vârstă de un an care zâmbeşte, din cărucior, la toată lumea. Povesteşte că în ziua precedentă a fost bătut cu bestialitate, cu un cablu, de către un cocalar aflat într-un automobil de lux pentru motivul că el şi soţia, aflată şi ea pe bicicletă, l-ar fi deranjat în trafic, deşi se aflau pe o pistă destinată acestor vehicule. De fapt, crede că omul era însetat de sânge şi l-a găsit  tocmai pe el ca să-şi astâmpere pornirile atavice!


Tănărul povesteşte, contrariat  – dar totuşi cu seninătate – că duminică 25 iunie, în jurul orei 16.00 ieşise la mişcare pe bicicletă, împreună cu soţia lui, în zona Negoiul din Mănăştur, spre pădure – şi la un moment dat s-au oprit pe marginea drumului să se odihnească. „Brusc, în faţa noastră – ne aflam pe strada Basarabia – a oprit un individ înalt de aproximativ un metru nouăzeci, în vârstă de circa 30 de ani, cu un Ford Focus având număr de Maramureş din a cărui componenţă nu lipseau literele XXL. Acesta s-a răstit urât la noi că-i blocăm drumul cu bicicletele, lucru total neadevărat, fiindcă soţia îşi lăsase bicicleta  pe marginea drumului, iar eu eram încălecat pe ea, tot la margine, astfel că nu puteam deranja pe nimeni. Dar se pare că, după modul în care ne-a abordat, omul părea chitit pe scandal şi bătaie”, mărturiseşte Alin. Şi, înainte ca tânărul să apuce să „descalece” de pe bicicletă, cocalarul a scos un cablu şi a început să-l croiască peste picioare cu el, umplându-l de vânătăi. În timp ce lovea, îl „înştiinţa” că se află pe o proprietate privată şi-l îndemna să plece de acolo. „Când am văzut că situaţia se agravează, am încercat să-l calmez, dar individul m-a lovit şi cu piciorul. Moment în care am apelat la numărul de urgenţă 112, astfel că respectivul văzând ce fac s-a panicat, m-a îmbrâncit – iar eu am căzut la pământ. Apoi, în secundele acelea cât eram la pământ s-a urcat în maşină şi şi-a luat tălpăşiţa”. În continuare, Alin s-a prezentat la Secţia 4 de poliţie din cartierul Mănăştur, semnalând cazul. Acolo, oamenii legii l-au îndrumat pe acesta la I.M.L. Cluj pentru a-şi scoate certificat medico-legal.

Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L. de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care, conform spuselor sale, i-au fost recomandate 10 zile de îngrijiri medicale. „Poate că nu aş fi făcut caz de ceea ce mi s-a întâmplat, dar individul părea cu adevărat însetat de sânge şi cred că e momentul să intervină justiţia pentru ca un asemenea om să nu repete şi cu alţii ce-a făcut cu mine. Dar, ce-i mai important, vreau să-l dau în judecată şi să ajung să-l privesc în sfârşit în ochi ca să văd ce se întâmplă, de fapt, cu el”, adaugă Alin, fără ură, mânat de data aceasta doar de compasiune.  După care – ridicând cu uşurinţă căruciorul, ca pe-un fulg, cu tot cu copil – părăseşte grăbit sediul I.M.L. Cluj.

„La data de 26 iunie a.c., un bărbat a sesizat Secţia 4 Poliţie cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni. Acesta se afla în zona străzii Basarabia şi ar fi fost agresat de către conducătorul unui autovehicul, în urma unei dispute verbale. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”,a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

  1. ford focus e automobile de lux… sorinele, cred ca ai o camera inchiriata la IML de tot articole gen „sterile de la ora 5” ai in penitzã… pe toti ii chestionezi acolo, esti la current cu toate violurile

LĂSAȚI UN MESAJ