Bilanț DIICOT Cluj: Sute de persoane condamnate definitiv

178

Serviciul Teritorial Cluj al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și-a prezentat un bilanț pe anul trecut în cadrul unei conferințe.

Potrivit DIICOT, în 2017 au fost condamnate definitiv 259 persoane iar 8 dintre cei trimişi în judecată au fost găsiţi nevinovaţi. Conform bilanţului Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT, anul trecut, procurorii acestei structuri au avut de soluţionat 1.665 dosare, cu 72 mai mult faţă de 2016, scrie ziarul Făclia.

Din totalul cauzelor, au fost soluţionate un număr de 678, mai puţin cu 105 faţă de anul precedent. Totodată au fost întocmite 126 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei iar 404 inculpaţi au fost trimişi în judecată dintre care 94 în stare de arest preventiv. În bilanţul ctivităţii DIICOT Cluj se mai arată că în cursul anului 2017, au fost înregistrate şase soluţii de achitare privind opt inculpaţi achitaţi definitiv, comparativ cu anul 2016 când au fost înregistrate 3 soluţii de achitare, privind un număr de 8 inculpaţi achitaţi.

Una dintre priorităţile de anul trecut a procurorilor clujeni ai DIICOT a vizat combaterea traficului şi consumului de droguri. Acest flagel loveşte din ce în ce mai mult judeţul Cluj. În ciuda măsurilor dispuse în judeţ, consumul de droguri şi de substanţe psihotrope se menţine la cote alarmante. După traficul de droguri, un alt fenomen infracţional aflat în continuă creştere în judeţul Cluj este criminalitatea informatică. Atacurile informatice fac din ce în ce mai multe ravagii în sistemele informatice publice şi private.

LĂSAȚI UN MESAJ