Bine de știut: ce întrebări să puneți firmelor de închirieri auto din Cluj înaintea semnării contractului

745

Când vorbim de închirieri auto, Cluj este unul dintre orașele cu cea mai mare cerere din România. Acest veritabil Silicon Valley al țării noastre atrage atât companii internaționale de aplicații software, cât și programatori și specialiști în securitate IT din toată țara. Fie că sunteți expat detașat la reprezentanța din România sau proaspăt angajat într-o companie, veți avea nevoie de servicii de rent a car în Cluj pentru a vă deplasa în mod independent.

 

Cinci întrebări esențiale pentru a alege fima potrivită de închirieri auto în Cluj

Multe persoane doresc să obțină o mașină de închiriat pentru a o folosi în interes de serviciu, dar și pentru călătorii în interes personal. În Cluj este foarte posibil ca unii dintre potențialii clienți să fie cetățeni străini, atrași de posibilitatea dezvoltării unei afaceri în domeniul software într-un mediu  propice, plin de tineri specialiști.

logo-social-lions-email

Pentru a vă asigura că ați ales firma și automobilul adecvate cerințelor dumneavoastră, iată ce trebuie să întrebați înainte de a semna vreun contract de rent a car:

 

  1. Ce acte trebuie să prezint ca persoană juridică pentru utilizarea mașinii închiriate în interes de serviciu?

Unele companii internaționale care colaborează pe perioadă determinată cu specialiștii IT pe proiecte individuale îi delegă pe aceștia să își închirieze mașina de serviciu pe perioada șederii. Acest lucru ajută firma să își deconteze anumite cheltuieli și este convenabil și pentru angajat, care poate căuta cea mai bună ofertă de închirieri auto în Cluj în limita bugetului pus la dispoziție de firmă.

Pentru încheierea unui contract de închirieri auto pe termen lung cu o persoană juridică, firmele de rent a car solicită actele firmei precum și o împuternicire tip pentru persoana care semnează efectiv contractul. Alte firme acceptă numai semnătura unui director al companie. Este bine de cunoscut acest aspect înainte de a demara discuții mai avansate cu reprezentantul firmei de închirieri auto.

 

  1. Care este limita de kilometri inclusă în tariful de închiriere?

Cronoscar este printre companiile profesioniste de închirieri auto în Cluj care oferă servicii de management flotă și leasing operațional. Durata contractului poate fi orice perioadă între 12 și 48 de luni. De asemenea, se poate modifica oricând și tipul autovehiculului.

Pentru a elimina costurile periodice operative, toate autovehiculele beneficiază de asigurare RCA, CASCO și rovigneta, precum și contravaloarea tuturor reviziilor si reparațiilor de orice fel pe durata contractului, cu autovehicul la schimb în orice moment

Chiar dacă veți utiliza mașina de închiriat doar pentru deplasări către și de la birou, este bine să cunoașteți această informație, mai ales dacă semnați contractul de închiriere pe termen mai lung (mai mult de o lună).

 

  1. Care sunt limbile în care pot comunica reprezentanții call center?

Un oraș cu multe companii multinaționale, mai ales în domeniul IT, devine rapid multicultural, cu mulți angajați străini. Chiar dacă firma se ocupă de semnarea contractului de închiriere, beneficiarul mașinii de închiriat ar putea avea nevoie să ia legătura direct cu echipa de asistență clienți.

Astfel, este bine să selectați o companie de închirieri auto în Cluj care oferă și asistență în limbi străine (cel puțin în engleză) așa cum este cazul companiei de rent a car Cronoscar.

 

  1. Care sunt modalitățile de plată acceptate de compania de rent a car?

Majoritatea firmelor de închirieri auto din Cluj și din alte orașe dezvoltate economic acceptă toate tipurile de card de credit: Visa, MasterCard, Maestro și Visa Electron. Însă este bine să vă asigurați că tipul de card utilizat în compania dumneavoastră este acceptat.

 

  1. Cum pot realiza mentenanța mașinilor închiriate pe termen mai lung?

Cronoscar și alte companii specializate în închirieri auto în Cluj realizează mentenanța automobilelor în centre de service auto profesionale, dotate cu echipamente moderne și cu personal specializat. Întrucât mentenanța cade în sarcina companiei, nu veți fi taxat suplimentar pentru realizarea ITP-ului sau altor verificări necesare pe durata perioadei de închiriere.

5 COMENTARII

  1. Daca am si RCA si CASCO, am un accident, nu din vina mea, cine imi va repara masina, CASCO sau RCA-ul celuilalt? Intreb pentru ca stim cat de prost repara RCA-urile in marea lor majoritatea si CASCO o face cu piese originale, eventual in reprezentanta. Intrebare adresata de un client al http://www.prorentacar.ro

  2. In cazul masinii personale, puteti alege, insa la CASCO se va plati o fransiza. Pentru masinile de la rent a car, in caz de dauna vi se va opri din garantie.

LĂSAȚI UN MESAJ