Problemele în imobiliare par să nu se termine. Puţine sunt cazurile când vecinii unei noi construcţii nu contestă vreun proiect imobiliar. Clujenii sunt nemulţumiţi că oraşul devine sufocat de clădiri şi reclamă aproape orice construcţie nouă, ba că nu se respectă autorizaţia, ba că regimul de înălţime e prea mare, ba atrag atenţia asupra traficului ce va deveni prea aglomerat – eterna problemă a Clujului. Uneori, oamenii exagerează în plângerile pe care le înaintează primăriei, altele, recunoaştem, sunt pe bună dreptate.

 

Un caz recent este semnalat în cartierul Mănăştur. Pe strada Grigore Antipa nr. 24 A provizoriu urmează a se construi două locuinţe semicolective ce vor avea parter, etaj şi mansardă (P+E+M). Beneficiarii proiectului sunt SC Doriandri Construct SRL, condusă de bistriţeanul Vasile Alexandru Varvari şi SC Gero Star Impex SRL, administrată de Claudiu Virgil Boancă.

Publicul a fost invitat să participe la Dezbaterea publică la sediul Primăriei la sfârşitul anului 2016, astfel vecinii au avut ocazia să-şi exprime punctul de vedere cu privire la Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru proiectele de pe strada Grigore Antipa.

Cei mai muţi dintre vecini nu au fost de acord cu aprobarea noului PUD. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de proiect fiind deranjaţi, în mare  parte, că imobilele vor fi mai înalte cu un etaj decât ale lor.

”Noul regim de înălţime propus este cu 1 nivel mai mare decât locuinţa mea (P+E+M versus P+E). Cerem întocmirea unui plan de însorire pentru că îmi este afectată însorirea proprietăţii. Considerăm că numărul de parcări (2) pentru suprafaţa utilă a celor două clădiri este mult prea mică. Situaţia din teren nu corespunde cu schiţa din PUD, deoarece jumătate din drum ar trece pe suprafaţa îngrădită a vecinilor”, au comunicat majoritatea vecinilor parcelei.

strada grigore antipa

Clujean: ”Noi pentru ce plătim taxe şi  impozite? Pentru a trăi şi vedea aceste construcţii inestetice?”

O sesizare mai amplă este cea al unui vecin care se arată şi el deranjat de acest proiect imobiliar, transmiţându-le reprezentanţilor primăriei că aceste construcţii va distruge tot aspectul zonei.

”Suntem profund indignaţi şi dezaprobăm documentaţia de urbanism pentru imobilul de la adresa str. Grigore Antipa fn, pe care intenţionaţi să o aprobaţi.

Noi locatarii imobilelor de la nr. 28, când am achiziţionat aceste locuinţe am fost informaţi de proprietarul acestora – (un specialist în construcţii – fost profesor universitar) că pe locul unde doriţi să construiţi, datorită spaţiului mic (aprox. 20mlx150 ml), a frontului la o apă curgătoare, nu se va construi, însă acum constatăm, cu stupoare că se intenţionează să se dea aviz de construcţie şi încă un etaj şi mansardă (imobilul nostru având doar etaj fără mansardă!), deci ne veţi obtura toată vizibilitatea către vegetaţia din zonă, veţi strica tot aspectul cât a mai rămas acestei zone de final de stradă. Cum se poate construi pe această suprafaţă mică două imobile şi locuri de parcare şi front la stradă şi râul de la margine ca să măriţi pericolul de inundaţii în caz de precipitaţii”

Oare nu v-aţi gândit că în acest loc unde suprafaţa, zona nu permite alte construcţii, să creaţi spaţii de joacă, spaţii de plimbare, terenuri de sport etc. Noi pentru ce plătim taxe, impozite către stat şi direct către Primărie, pentru a trăi şi vedea aceste construcţii inestetice?”, arată un alt vecin.

Cu toate acestea, Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu în ultima şedinţă din data de 22 iunie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.