Buda: Ne întoarcem în epoca Năstase

67

Potrivit unui comunicat de presă, eurodeputatul Daniel Buda consideră că excluderea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor este un act grav care contravine prevederilor Constituţiei, acuzând PSD că întoarce România în epoca lui Adrian Năstase.

“Excluderea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor este un act grav care contravine prevederilor Constituţiei României! PSD întoarce România în epoca lui Adrian Năstase prin subjugarea şi controlarea justiţiei de către partidul-stat! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă cu o aroganţă inimaginabilă eliminarea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor şi numirea acestora de către Secţia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei. Motivul invocat de ministrul Toader cu privire la această modificare a fost o presupusă cerere în acest sens a Comisiei Europene, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care recomandă o procedură transparentă pentru numirea procurorilor-şefi şi neamestecul factorului politic”, a arătat Buda.

Eurodeputatul PNL a susţinut că modificarea pe care ministrul Toader intenţionează să o facă nu doar că este în contradicţie cu prevederile constituţionale, ci reprezintă o “totală aberaţie”.

“Practic, preşedintele României este eliminat din procedura de numire pe motiv că provine din zona <<factorului politic>>, deşi ştim cu toţii că preşedintele României este ales în mod direct şi democratic de către cetăţeni şi, potrivit Constituţiei, nu poate fi membru al vreunui partid politic. În schimb, ministrul Toader se autodeleagă în procedura de numire, uitând faptul că a fost desemnat în funcţie pe criterii politice, acum 6 luni, de către tătucul Liviu Dragnea”, a subliniat Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj consideră că “umilul şi supusul ministru Toader” îi face jocurile şefului de partid, Liviu Dragnea, care doreşte să controleze numirile procurorilor şi judecătorilor prin propriul pix.

“Cu PSD la Guvernare, justiţia din România nu are nicio şansă să fie independentă. Ingerinţa politicului în actul de justiţie aduce ţării noastre prejudicii grave de imagine nu doar în Europa ci în întreaga lume iar cele mai elocvente exemple în acest sens au fost marţea neagră precum şi Ordonanţa nr. 13, care au scos în stradă sute de mii de români din ţară şi de peste hotare”, a menţionat Buda.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ