Buda vrea demisia Ministrului Agriculturii

62

Potrivit unei poziții publice, europarlamentarul clujean Daniel Buda îi cere Premierul Grindeanu demisia Ministrului Agriculturii, Petre Dea. ”Premierul trebuie să îl demită de îndată pe ministrul Agriculturii după refuzul nejustificat al acestuia de a verifica standardele produselor existente în România. Discuțiile despre existența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei sunt de notorietate publică, subiectul fiind dezbătut inclusiv la nivelul Parlamentului European. țări precum Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia au anunțat recent demararea unor controale la sânge în acest sens, astfel încât consumatorii să știe dacă într-adevăr, deși există ambalaje și mărci identice, ingredientele sunt diferite în vechea și noua Uniune Europeană.

Din păcate, România, prin vocea ministrului Agriculturii, Petre Daea, a spus că nu își permite astfel de aventuri. Acest lucru este expresia unui dispreț profund față de toți cetățenii români cărora li se interzice dreptul de a cunoaște ce consumă și dacă sunt sau nu cetățeni de mâna a doua în Uniunea Europeană. Probabil că nu întâmplător Guvernul socialist dorește ca ‘oaia’ să devină simbolul României care își trăiește balada Miorița în fiecare zi, acceptându-și cu fatalitate soarta.

Cred cu tărie că România trebuie să demonstreze că este în stare să își apere consumatorii și propriile interese astfel încât să fie respectată la nivel european. Însă, cu atitudini de genul celor exprimate de ministrul Agriculturii, niciodată România nu va fi respectată!”, este de părere Buda.

2 COMENTARII

  1. Cand a fost PDL la putere tot asa ai cerut sa il demita pe Ministrul Agriculturii ?Taci din gura ca toti sunte-ti o apa si un pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ