Ungaria vrea să oprească la graniţă gazele româneşti din Marea Neagră

187

Ungaria a surprins, vineri, Comisia Europeană și piața europeană a energiei, după ce operatorul național de transport de gaze a anunțat că BRUA, conductă susținută și finanțată de Bruxelles, nu va mai ajunge până în Austria, ci se va opri în Ungaria, potrivit site-ului icis.com, citat de Hotnews.ro.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, Transgaz ar fi știut despre intenția Ungariei de cel puțin două zile, când ar fi semnat un memorandum de înțelegere privind coridorul vertical de transport al gazelor naturale.

Memorandumul ar fi fost semnat cu operatorul ungar FGSZ, în condițiile în care acesta ar fi anunțat că dorește limitarea transportului gazelor pe teritoriul sau, nu mai departe până în Austria, informează sursa citată.

Potrivit unor surse HotNews.ro, decizia Ungariei ar servi intereselor Rusiei, care nu ar dori concurență pentru gazele livrate de Gazprom în Europa de Vest și ar reprezenta un șantaj la adresa Comisiei Europene în chestiunea sancționării Poloniei, țară tot mai apropiată ideologic de Ungaria.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ