Bunicul lui Boc, Pascu- primarul comunist ucis de partizanul SUSMAN

896

Povestea a doi bărbaţi din comuna clujeană Răchiţele continuă să intrige şi să dividă o comunitate şi în zilele noastre. Unul a fost supranumit „regele moţilor”, iar celălalt a fost bunicul actualului primar al Clujului, Emil Boc.

Teodor Şusman şi Suciu Paşcu au fost amici şi asociaţi în afaceri în perioada interbelică, dar relaţia lor s-a transformat dramatic după venirea comuniştilor la putere. Şuşman a fost primarul comunei din 1922 şi până în 1945, iar Paşcu a fost cel care l-a înlocuit, devenind primul primar comunist din Răchiţele.

Bunicul lui Boc a fost cel care l-a trădat pe Şuşman, colaborând cu comuniştii şi preluându-i afacerile, ne-a explicat istoricul Marius Oprea. Cei doi, foşti amici şi legaţi printr-o relaţie de rudenie, au ajuns să se urască atât de mult încât şi-au provocat unul altuia moartea. O poveste despre politică, istorie, pasiune, trădare şi drama unei comunităţi care pare să nu se mai vindece.

Vezi continuarea aici: http://evz.ro/drama-satul-rachitele-bunicul-boc.html

7 COMENTARII

  1. Sunt curios daca erau la fel de mici si enervanti ca si stra-stra-stra… lor … ma rog, ca asta micu si negru in cerul gurii ca pitbulul. De asemenea ar fi interesanta o comparatie intre relatia str-stra-stra… ma rog, inaintasilor lui asta micu si stra-stra-stra … fostului presedinte Basescu.
    PS. Eventual relatia dintre str-stra-stra … celor doi mari conducatori de tara si stra-stra-stra … lui Nuti Udrea.

  2. Nu doar ca a fost primar comunist bunicul lui Boc, a fost comunist stalinist . Din capitalist a ajuns stalinist . Oportunismul asta l-a mostenit si utecistul Boc. Din lingau ceausist acum pozeaza in anticomunist.

  3. D-na Ioana, nu v-ați informat corect. Suciu Pascu (Pașcu Bontii) nu este rudă cu Emil Boc, ci cu bunicul dinspre mamă a părintelui Teodor Boc din Răchițele. Teodor Șușman a mai omorât încă doi oameni din Răchițele, în total trei, cei uciși având familii cu mulți copii, care după aceea orfani fiind au crescut din mila satului… ASTA SE NUMESTE LUPTĂ ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI?

LĂSAȚI UN MESAJ