Fostul judecător Camelia Bogdan nu cedează în războiul său cu procurorii DNA și șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru. Camelia Bogdan făcuse o plângere la DNA pe numele lui Netejoru, dar procurorii au clasat rapid dosarul. Acum, fostul judecător vine cu explicațiile juridice și face o plângere împotriva soluției DNA în care explică că s-ar fi așteptat la o argumentație ”mai puțin poetică” din partea procurorilor DNA și la mai mult profesionalism. Camelia Bogdan sugerează că procurorul de caz nu cunoaște legislație și a clasat acest dosar la ordin.

”Înainte de a supune atenției dumneavoastră criticile referitoare la modalitatea de interpretare a condițiilor de tipicitate a infracțiunii de abuz în serviciu prev în disp. art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu eludarea exigențelor doctrinare ridicate la izvor de drept prin interpretările obligatorii ale Curții Constituționale de către domnul procuror de caz Remus Budăi, cu deosebit respect, vă rog să permiteți să redau situația de fapt prezentată organelor de urmărire penală avută în vedere pentru încadrarea activității inspectorului-șef al Inspecției judiciare în tiparele acestui act normativ.

În ceea ce privește metodologia de expunere, cu deosebit respect, vă rog să îmi permiteți să subliniez, ab initio, că dresând o plângere Direcției Naționale ANTICORUPȚIE am plecat de la premisa că mă adresez unor procurori specializați în soluționarea cauzelor de corupție, a căror pregătire este necesar a fi cât mai puțin poetică cu putinta pentru a îndeplini standardele minime necesar a fi întrunite pentru combaterea acestui flagel.

Întrucât domnul procuror Remus Budăi, deși era obligat conform disp art 285 C pr pen, să admininstreze probele necesare stabilirii adevărului în prezenta cauză, a admisistrat, pe parcursul a 5 luni de zile, în cadrul probatoriului, o singură adresă la MLNR, concluzionând cu de la sine putere că domnului inspector-sef i-ar fi încetat calitatea de membru al MLNR,

Întrucât domnul procuror Remus Budăi, a inserat considerații doctrinare în rezoluția de clasare a domnului Lucian NETEJORU, dovedind că nu înțelege distincția între urmarea imediată a infracțiunii de abuz în serviciu (care poate fi o pagubă sau o vătămare intereselor legitime ale unei persoane) și cerința special necesar a fi întrunită pentru a fi în prezența infracțiunii prev de art 13 ind 2 din Legea nr 78/2000, respectiv a urmăririi unui folos pentru sine sau pentru altul (neavând relevanță pentru reținerea infracțiunii dacă acest folos nu este obținut în mod efectiv, deoarece pentru încadrarea în tiparele normei de incriminare este necesar ca el să fie doar urmărit, aspect ce rezulta din interpretarile obligatorii ale Plenului CCR din 22 06 2017, ocazie cu care, declarând neconstituțională tentativa la infractiunea amintita, Curtea a retinut ca legiuitorul a avut in vedere la incriminarea abuzului in serviciu chiar și a faptelor care nu au fost consumate, rămânând în stare de tentativă)”, arată Camelia Bogdan, în plângerea înaintată DNA.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG TEXTUL PLÂNGERII CAMELIEI BOGDAN CĂTRE DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.