Captură impresionantă de droguri la Cluj

527

Ieri, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO Cluj Napoca au făcut o captură impresionată de droguri. . În cadrul acțiunii au fost efectuate un număr 19 percheziții domiciliare pe raza județului Cluj, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din mai mulți suspecți, specializat în săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2016 — 2017 pe raza municipiului Cluj-Napoca a acționat o rețea de distribuire și plasare pe piața de consumatori a unor substanțe cunoscute generic sub denumirea de ‘substanțe etnobotanice’ al cărei principal scop era obținerea unui profit material substanțial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piață, ambalarea, transportarea, manipularea și stocarea — depozitarea de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză a fost găsită și ridicată cantitatea de circa 3 kilograme de substanțe psihoactive, 50 de plicuri cu substanțe psihoactive, 3 cântare și instrumente de consum, precum și sumele în cuantum de 20.210 lei, 2.305 euro și 20 de lire sterline.

La sediul DIICOT—Serviciul Teritorial Cluj au fost aduse în vederea audierii un număr de 16 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Serviciului Criminalistic — IPJ Cluj și jandarmi din cadrul GMJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ