Captură uriașă de bani pe numele unui șef din Ministerul de Intene

449

O captură unică în lume a avut loc în Rusia, acolo unde anchetatorii au efectuat mai multe percheziții pe numele șefului adjunct al unei instituții din subordinea Ministerului de Interne, Dmitri Zakharchenko. Astfel au fost confiscați bani în valoare circa 120 de milioane de dolari.

„O percheziție a colonelului Zakharchenko a fost finalizat abia recent. Conform unor calcule preliminare, au fost confiscată o sumă mare de dolari, echivalentul a 8 miliarde de ruble”, scrie presa din Rusia.

Însă, la un an de la reținerea sa, alți bani colonelului Zakharchenko continuă să apară. Ancheta a constatat că în apartamentul mamei acestuia erau depozitați 20 de milioane de ruble, 600 de mii de euro și 20 de mii de dolari.

„Pentru a stoca fondurile obținute ilegal Zakharchenko a folosit, de asemenea, apartamentul mamei sale în Michurinsky Prospekt din Moscova, loc de unde au fost confiscate în timpul unei percheziții 19,5 milioane de ruble, un ceas Rolex, 600 de mii de euro și 20 de mii de dolari“,  potrivit evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ