În contextul în care un copil din Bucureşti a murit după ce a consumat o shaorma, iar părinţii lui au ajuns la spital, inspectorii OPC Cluj au făcut controale şi la fast food-urile din capitala Transilvaniei. Au descoperit zeci de kilograme de carne stricată şi au închis temporar o afacere, conform ziuadecluj.

În urma unui control efectuat de către comisarii Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Cluj, în unităţile de alimentatie publică tip ʺFast Food , Shaormerii, etc. ʺ, a fost identificat un operator economic de pe raza judeţului, la care s-au descoperit mai multe deficienţe după cum urmează: produse cu data durabilităţii minimale depăşită cu până la 45 zile (carne porc lucru), produse cu modificarea stării termice, care nu aveau niciun element de identificare caracterizare ( piept de pui, ceafă de porc), produse preparate cu schimbare stare termică ( carne vită, carne porc, produse care înainte de congelare au fost fierte ), frigiderele în care erau depozitate produsele prezentau suprafeţe cu pete de rugină în exces, glazură de gheaţ în exces, neputându-se identifica produsele depozitate.

Ca urmare a acestor deficienţe, operatorul economic a fost sancţionat contraventional cu amendă în cuantum de 30.000 lei, iar cantitatea de 23.93 kg produse au fost oprite definitiv de la comercializare. Totodata s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii din blocul alimentar pana la remedierea deficienţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.