Cât pe ce să fie decapitat de un vecin! S-a ales, totuși cu o mână hăcuită de o lopată!

617

Eugen Siladi este un pensionar de boală în vârstă de 55 de ani care trăiește alături de mama sa în casa părintească din localitatea dejeană Șomcutul Mic. Sâmbăta trecută acesta a avut ghinionul să fie lovit cu furie, cu o lopată, de un vecin căruia – culmea!- îi făcuse cadou o bucată din terenul său. Motivul agresiunii: vecinul s-a înfuriat pentru că un șanț i se înfundase, astfel că și-a revărsat furia pe Siladi. Acum victima amenință că-l va urmări pe agresor în justiție până-n pânzele albe, mai ales că nu-și va putea folosi mâna dreaptă mult timp de acum încolo …

 

O suferință în plus

Bărbatul, purtând un bandaj la mâna dreaptă, povestește în sala de așteptare a I.M.L. Cluj că sâmbăta trecută a trecut, efectiv, pe lângă moarte și asta s-a întâmplat chiar în ograda casei sale. Însă, înainte de a trece la relatarea propriu-zisă a incidentului, care era cât pe ce să-l „termine”, îmi descrie în câteva fraze viața grea care a dus-o. Omul, despărțit de soție, a muncit mulți ani la Întreprinderea de Fibre Artificiale din Dej însă, după ce instituția s-a închis, a rămas „pe tușă”. A reușit să se pensioneze totuși pe motive de sănătate, fiind suferind de diabet și hipertensiune arterială, astfel că la această oră locuiește în casa părintească, alături de mama lui în vârstă de 83 de ani.

„Am o prietenă din București care mă vizitează destul de des, iar eu și cu mama, ca să supraviețuim ne punem laolaltă micile noastre pensii. Însă, pe lângă asta ne ajută mult și grădina de lângă casă unde cultivăm câte o ceapă, un cartof – sau mai tăiem o găină – două cotețul de păsări din curte”, arată acesta în continuare.

Trece apoi la descrierea întâmplării de pe urma căruia suferă teribil și pe deasupra nu-i mai permite să-și miște două din degetele mâinii drepte: „Sâmbăta trecută, pe la ora patru după-masa, când a fost ploaia aceea mare, vecinul meu încerca să desfunde șanțul aflat lângă gardul curții mele. A început să mă înjure de mamă și Dumnezei și mi-a poruncit să plec de lângă propriul meu gard din curtea casei părintești. Acestui vecin, Flaviu, i-am dat în urmă cu doi ani un metru din terenul meu ca să-și facă drum și acum, de la o vreme vrea și mai mult teren de la mine ba, mai mult, a vrut să intre și-n grădină cu totul – și să mi-o ia”.

Mărturisește apoi că individul – un ins scund, având maxim un metru șaizeci înălțime, teribil de rău și nărăvaș – nici una, nici alta a înșfăcat lopata cu care desfunda șanțul și i-a ars două lovituri de lopată, vizându-i capul. Ambele lovituri au fost parate, in extremis, de către Siladi. Dar a treia lovitură, care l-ar fi decapitat pur și simplu pe acesta, dată cu tăișul, i-a crestat adânc palma mâini drepte.

eugen siladi 1

„Nici gând să-l mai iert”!

Așa, plin de sânge, Siladi a sunat la numărul de urgență 112 iar ambulanța de la Dej și-a făcut apariția abia după o jumătate de oră de la apel – și la fel și poliția – răstimp în care acesta a pierdut peste o jumătate de litru de sânge.

„Am aflat mai târziu, la Spitalul din Dej, că doar un centimetru a lipsit să-mi fie atinsă o arteră și totodată să-mi pierd un deget. Și, un lucru care mi s-a părut nefiresc – semn că vecinul are pe cineva „puternic” în spate – a fost acela că polițiștii tot încercau să mă convingă să ne împăcăm și să nu depun plângere împotriva lui. Cum să nu depun, ca să mă omoare data viitoare, când îi vine nebunia”, mai declară, scandalizat la culme bărbatul de 55 de ani.

Povestește apoi că, odată ajuns în saloanele la Spitalul Municipal Dej, medicii l-au reținut pentru cinci zile, externându-l abia miercuri, 17 mai. Așa că vineri, 19 mai Siladi s-a și prezentat, cu promptitudine, la I.M.L., pentru a-și scoate certificat medico-legal. „De atunci individul mă tot pisează cu telefoanele, doar-doar îl voi ierta. Însă acest lucru e teribil de dificil pentru mine fiindcă mâna mi-e praf și n-o s-o pot folosi destul de mult timp de acum încolo. De asemenea, trebuie să văd cum mi se va vindeca rana și dacă nu cumva vor apărea și anumite complicații”, adaugă îngândurat Siladi.

eugen siladi 2

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

” Avem o plângere depusă de către un cetățean din localitatea Șomcutul Mic asupra unui conflict spontan izbucnit între el și un vecin. La această oră polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică  al Poliției Municipiului Dej desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe, sub coordonarea și îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dej”, a declarat referitor la acest caz, pentru Gazeta de Cluj, comisarul-șef Daniel Boie, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ