Cazul Lucan | Reacţie dură la adresa lui Arşinel: Are un tupeu absolut incredibil!

1040

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, îl critică pe actorul Alexandru Arşinel, care i-a luat apărarea medicului, spunând că acesta a avut parte de un transplant în mod preferential.

“Arşinel are un tupeu absolut incredibil! După ce a primit în mod preferenţial un rinichi cadou de la mafiotul de Lucan, la fel de lacomul de bani Alexandru Arşinel are obrăznicia fără margini să îi batjocorească pe bolnavii călcaţi în picioare şi jecmăniţi de acest Mengele al medicinii româneşti. Într-o declaraţie publică de astăzi, Arşinel îi ia apărarea celui care l-a favorizat în detrimentul altor bolnavi mai săraci care nu aveau statut de VIP. În opinia escrocului de Lucan actorul de comedie ar fi avut o importanţă socială mai mare ca alţi suferinzi”, scrie, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Acesta reaminteşte de scrisoarea făcută publică în urmă cu patru ani în care îi reproşa actorului că a avut parte de un tratament preferential, în timp ce mai mulţi copii erau pe listele de aşteptare.

“Eu cred că dacă aveaţi 70 de ani şi nu eraţi un VIP, nu aţi fi primit acel rinichi. Cineva mai tânăr care aştepta de mulţi ani un rinichi şi care ar fi avut o compatibilitate bună cu donatorul ar fi primit această şansă. Domnule Arşinel sunteţi una dintre multele vedete operate de Lucan pentru ca acesta să apară din nou pe prima pagină a ziarelor. Pentru mine şi pentru foarte mulţi alţii, VIP-uri sunt Viorel Bora, de 15 ani, din Beclean care a efectuat un transplant la Institutul din Cluj, dar acesta nu a funcţionat nici un minut. Gabi Miciu, din Bistriţa, face dializă de 10 ani şi medicii clujeni nu au reuşit să îi transplanteze un organ funcţional. Ei şi mulţi alţii ca ei au fost folosiţi de doctorul Lucan pentru a-şi crea în mass-media imaginea unui salvator. După ce cazurile lor au fost mediatizate cu succes, dar transplantele lor nu au funcţionat, profesorul Lucan a promis fiecăruia că primul rinichi provenit de la un donator în moarte cerebrală va ajunge la ei. Mulţi rinichi s-au transplantat de atunci, dar lumina reflectoarelor stingându-se s-a stins cu ea şi şansa lor la viaţă.”, spunea Ungureanu la vremea aceea.

Emanuel Ungureanu a înfiinţat în anul 2007 Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” dedicată îngrijirii a peste 100 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal din toată ţara. Ungureanu a făcut mai multe plângeri penale împotriva medicului Mihai Lucan, şeful Clinicii de Transplant Renal de la Cluj.

Actorul Alexandru Arşinel, care în 2013 a fost supus unei operaţii de transplant de către medicul Mihai Lucan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede acuzaţiile de tentativă de omor care i se aduc doctorului.

„Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voinţe, nu se poate aşa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, actorul Alexandru Arşinel.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

5 COMENTARII

  1. A suparat pe toti cei care se incadreaza in normalitate. Nu au fost orbi, dar sistemul a fost prea etans. Nu s-au napustit nici acum: pur si simplu Dumnezeu a vazut ca nu ne descurcam singuri si a pus degetul.

  2. Cum ramane cu miile de vieti salvate de catre specialistul Lucan? Chiar asa se terfeleste o minte luminata? Nu stiu daca a face pe Dumnezeul cu cariera unui specialist reputat este mai presus decat ceea ce i se imputa acestui medic. Justitia este cea care face dreptate, nu oamenii avizi dupa putere si imagine, net inferiori ca intelect si rezultate… Se zice ca daca sapi groapa altuia, cazi singur in ea…

  3. Cred ca si cazul Lucan, aidoma cazurilor: Bradisteanu, Lascar, Burnei, se inscrie cu evident succes de public in marea actiune de contestare si distrugere a valorilor romanesti. Nu pot sa accept ideea ca o persoana, oricat de mare Lucan ar fi ea, s-ar plimba sa semneze condica la sectie in fiecare dimineata, gratie unei justitii clemente, daca ar fi omorat, daca ar fi furat, daca ar fi delapidat milioane de euro, daca ar fi facut tot ceea ce se incearca, fara dovezi, a i se pune in carca.Cred ca ar fi fost mai bine pentru bolnavul roman, daca mai pasa cuiva de el, ca Domnul Profesor sa semneze condica in institut.Ei bine, da, eu l-as condamna pe Profesorul Lucan la munca pe viata in spital, spre binele bolnavului roman si l-as obliga sa semneze aici condica in fiecare dimineata…pentru ca aici e locul lui, pentru ca asta e menirea lui, pentru ca stiu ca o poate face bine, pentru ca mie mi-a salvat viata fara sa stea pe ganduri, fara sa ma conditioneze. Delatorilor Domniei sale le-as spune ca schimburile de generatii, la acest nivel, se fac fara varsare de sange. Mi se pare jenant sa duci o asemenea personalitate, profesional vorbind, in zona derizoriului ca unul care omoara pacienti cu buna stiinta (Doamne, in ce lume traim) sau isi arunca ruxacul cu ceasuri scumpe peste gard….Ceasurile scumpe sunt apanajul manelistilor nu ale Doctorilor care redau vieti….Se pare ca noi, nu de doctori si de clinici avem nevoie ci de manelisti si de carciumi in care sa ne inecam amarul…Daca nu vom avea bani sa mergem la Anadolu sau AKH, ramanem aici sa ne “opereze” Salam sau Vali Vijelie….ca pe ei nu ii salta cu duba si mascatii…si nu le numara nimeni “ceasurile”…..

LĂSAȚI UN MESAJ