Ce le leagă pe Elena Udrea și judecătoarea Camelia Bogdan

338

Camelia Bogdan a primit cei 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii -parte civilă în dosarul ICA- prin intermediul asociaților lui Dorin Cocoş, susţin jurnaliştii de la site-ul Grupul de Investigaţii Politice (GIP). Mai exact, judecătoarea Bogdan a fost contactată prima dată de organizatorii cursurilor pe 2 iulie 2014, la o zi după primul termen din dosarul Instituţii de Cercetări Alimentare (ICA) şi după prima zi de muncă la Curtea de Apel București. Cum de au ales-o cele două firme tocmai pe Camelia Bogdan? Reamintim faptul că judecătoarea este cea care a condus completul de la Curtea de Apel București ce a judecat dosarul ICA în care a fost condamnat Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

„Judecătoarea Bogdan a fost aleasă să predea angajaților Ministerului Agriculturii datorită legăturilor pe care firmele care au organizat cursurile de la Poiana Braşov le aveau cu Elena Udrea. Cursurile au fost organizate de Asocierea dintre SC Gama Proconsult SRL (lider al asocierii) și SC FDI Top Consult SRL. Patronii Gama Proconsult, Eduard Ganciu și Dumitru Mazilu, sunt asociații lui Dorin Cocoș în toate afacerile acestuia cu hoteluri: Eurohotels și Asociații, E.H.I. Turism, E.H.I. Management și Consultanță, E.H.I. Întreținere și Curățenie, E.H.I. Restaurant”, susţin jurnaliştii de la Grupul de Investigaţii Politice. 

Camelia Bogdan a declarat, de-a lungul timpului, că  banii pentru cursuri nu ar fi provenit de la Ministerul Agriculturii. În realitate, „SC Gama Proconsult SRL și SC FDI Top Consult SRL au încheiat în data de 16 iulie 2014 un contract cu Ministerul Agriculturii pentru organizarea unor cursuri pentru angajații Ministerului. În baza acestui contract, Camelia Bogdan a fost angajată ca lector, a predat angajaților Ministerului Agriculturii și a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii”, explică sursele citate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ