Ce (nu) a făcut Primăria în 2017 pentru Cluj-Napoca. City manager-ul Gheorghe Şurubaru are doar nemulţumiri între ghilimele

208

Anul trecut, proiectele duse la bun sfârşit de către Primărie sunt puţine, lista celor aflate în întârziere de câţiva ani fiind cu mult mai lungă. Cu toate acestea, city manager-ul Gheorghe Şurubaru consideră că singura lui “nemulţumire” (da, am redat grafic afirmaţia sa “nemulţumire între ghilimele”) este traficul. Să vedem ce nu a făcut administraţia publică locală în 2017, deşi primarul Emil Boc a promis multe la început de an.

 

Cu chiu cu vai, anul trecut a fost finalizat podul Traian, s-au cumpărat nişte autobuze, a fost făcută o bandă dedicată pentru transportul în comun şi s-a încheiat etapa a doua a modernizării Pieţei Unirii. Cam acestea sunt marile realizări pe anul trecut ale Primăriei Cluj-Napoca, deşi la început de an, primarul Emil Boc s-a lăudat cu mult mai multe proiecte. Lista lucrărilor neterminate sau neîncepute este mai lungă şi mai ruşinoasă decât realizările: Buftea de Cluj, centrul pentru afaceri TEAM, parkingul Negoiu, nici un parking nou început, nici un tramvai nou cumpărat, nici o statuie restaurată, Piaţa Mihai Viteazu, pistele pentru biciclete, cartier de locuinţe pentru tineri în Borhanci, strada Soporului, Centrul Cultural Transilvania, reabilitarea Cetăţuiei, parkingul Hasdeu, modernizarea Turnului Pompierilor. Îi lăsăm pe domnul primar Emil Boc, pe domnul viceprimar Dan Tarcea şi pe city manager-ul Gheorghe Şurubaru să completeze lista. Cel puţin city manager-ului sigur îi va fi greu să găsească câteva eşecuri ale anului 2017 dacă luăm în calcul faptul că săptămâna aceasta a declarat că nu are nemulţumiri, ci doar nemulţumiri între ghilimele.

gheorghe surubaru

“Ca nemulţumire aş putea să spun, nu neapărat o nemulţumire, o insatisfacţie este tot legată de problemele de trafic din municipiu. Este o nemulţumire între ghilimele, în sensul că se lucrează din greu pentru a se căuta soluţii în ceea ce priveşte deblocarea traficului, dar nu am găsit cele mai bune soluţii, cu toate cele care s-au aplicat deja referitor la banda dedicată, referitor la…sigur sunt demarate foarte multe parkinguri, scopul lor este acela de a mai reţine din maşini sau a le lua de pe carosabil, în special că parkingurile despre care am mai vorbit, park and ride, avem două asemenea parkinguri care sunt în discuţie în acest. Dorim să continuăm pistele de biciclete, gratuitatea pe transportul în comun se menţine şi în acest an”, a declarat Gheorghe Şurubaru, la un post de radio local.


Materialul integral  poate fi citit in ediția tipărită a ziarului Gazetea de Cluj care poate fi cumpărat de la orice punct de vânzare a presei.

2 COMENTARII

  1. Mai lasati gogoasele, sunteti niste nulitati din toate punctele de vedere. La anul veti trambita aceleasi subiecte ca le preconizati pentrul celalat an, ca deh, vin alegerile si poporul sa voteze pe NV-urile voastre. Poate va prinde rusinea si lasati pe altii mai competenti si mai putin manjiti cu firmele de casa.

  2. Așa ne trebuie dacă clujenii mai slabi de minte au permis ca un țărănuș din Răchițele să le trot tragă gluga pe ochi, din 4 în 4 ani. Păcat de noi, ceilalți, care nu l-am votat pe specimen. Poate la alegerile ce vin…

LĂSAȚI UN MESAJ