Ce spune ministrul Justiţiei despre legea amnistiei şi dispariţia lui Sebastian Ghiţă

232

Noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache nu renunţă la legea amnistiei şi graţierii. Iordache spune că nivelul de populare din penitenciare este de 144% şi că se vor căuta soluţii. Ministrul a prezentat într-un mod plastic situaţia.

„Nu am discutat punctual despre legea amnistiei şi graţierii. Ea poate fi discutată. Trebuie să spunem clar. Când ai spaţiu insuficient, ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară din casă. Fără îndoială, construcţia de penitenciare e o soluţie. Ea se poate finaliza în minim 5 ani de zile. Construcţia a două penitenciare nu rezolvă o astfel de problemă. Avem nevoie de o lege clară, pe înţelesul tuturor. vreau o legislaţie clară şi coerentă. Pana nu finalizam discutiile despre oportunitate, nu avem ce sa discutam”, a spus Iordache.

Acesta s-a referit şi la dispariţia milionarului Sebastian Ghiţă, dar şi la discuţia avută cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. „Prezimţia de nevinovăţie există. Nu e rolul ministrului de Justiţie să afle unde e Ghiţă. Nu e vorba că şi-a luat apărarea doamna Kovesi. A venit cu un dosar. Eu voi consulta acele acte.”, a mai spus ministrul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ