Andrei locuieşte în comuna Floreşti pe strada Valea Gârbăului nr. 127 într-un  bloc construit de către Ionel Briciu împreună cu fiul său, Călin. În spatele blocului, aceştia doresc să edifice un alt bloc, însă investitorii vor se conecteze la sistemele de canalizare şi energie electrică a vecinilor chiar dacă aceştia nu sunt de acord cu această manevră.

 

În sesizarea făcută de către floreştean, acesta spune că investitorul Mircea Floarea nu e interesat de faptul că Asociaţia de Proprietari de pe strada Valea Gârbăului nr. 127 nu este de acord cu conectarea noii construcţii la utilităţile lor, susţinând că ”toate sunt ale lui”

”În spatele blocului nostru este o bucată de teren pe care nişte investitori ar dori să construiască un bloc. S-a ţinut o şedinţă de bloc la care s-a discutat această problemă unde s-au prezentat domnul Călin –  proprietarul terenului (n.r. Briciu Călin), investitorii şi domnul Florea (n.r. Mircea Florea). Aceştia doresc să construiască şi să se conecteze la sistemele noastre de canalizare şi energie electrică. Menţionez că nu suntem de acord cu aceste cereri şi vrem să facem o sesizare la dumneavoastră pentru a verifica situaţia noastră. Menţionez, de asemenea, că domnul Florea susţine că toate utilităţile sunt ale lui şi că nu are nevoie de acordul nostru (ca asociaţie de proprietari) pentru a conecta noua construcţie la utilităţile noastre. Aş mai vrea să sesizez nişte extinderi ale balcoanelor executate fără acordul locatarilor”, transmite Andrei ,Primăriei Floreşti.

 

Blocul lui Briciu, salvat o dată de la demolare

Fostul primar al comunei Floreşti, Ioachim Vancea a autorizat pe vremea mandatului său un bloc ce trebuie să fie demolat în 2010 printr-o hotărâre a Curţii de Apel Cluj.

Mircea Floarea, proprietarul unei construcţii de pe Valea Gârbăului, a obţinut demolarea unui bloc vecin pe motiv că nu respectă distanţa legală faţă de construcţia sa. Procedurile juridice au fost începute în noiembrie 2007 de către firma ce o patronează Mircea Floarea – Competiţia Import Export şi a cerut totodată suspendarea executării construcţiilor prevăzute de o autorizaţie din acelaşi an, emisă de Primăriei Floreşti, sub mandatul lui Vancea.

Deşi Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea lucrărilor în cei doi ani de judecată, blocurile au fost finalizate, iar apartamentele vândute. Ulterior, pentru a nu pune în executare sentinţa de demolare a blocul care era deja locuit, Mircea Floarea a încheiat cu Briciu un contract de vânzare-cumpărare pentru proprietatea sa. Astfel, în aprilie 2010, firma Competiţia Import Export, deţinută de Mircea Florea a demarat procesul prin care i-a solicitat banii lui Ionel Briciu, beneficiarul autorizaţiei de construcţie anulate anterior de instanţă. Acesta a achiziţionat o clădire neterminată, despre care spune că intenţiona să o transforme în hotel înainte de ridicarea blocului cu cinci etaje.

Numai că Mircea Floarea a dat în judecată constructorul pe motiv că nu şi-ar fi achitat la timp datoria, iar Tribunalul Comercial a hotărât că trebuie să achite 437.000 euro, dintre care 209.000 euro penalităţi de întârziere.

 valea garbaului

100.000 de euro, aruncaţi în vânt

Potrivit unei expertize, blocul lui Briciu este la 3,80 metri de imobilul vecin. “Am dat pe clădire 100.000 de euro. Singura modalitate ca blocul să intre în legalitate este ca investitorul să-mi cumpere proprietatea. Am încheiat un antecontract pentru 230.000 de euro, dar nu mi-a mai dat banii”, a spus Florea.

Avocatul lui Briciu are altă variantă. “Clientul meu a virat banii pentru Florea într-un cont bancar al unui apropiat al acestuia, Claudiu Spumă, şi are martor care era cu el la bancă atunci când s-a realizat depunerea, numai că nu a fost admisă audierea martorului”, a declarat avocatul Marius Harosa la acea dată, potrivit presei locale.

Ionel Briciu a susţinut în vara anului 2010, că Florea şi-a dat acordul verbal, înainte să înceapă lucrările, cu privire la distanţa faţă de proprietatea lui, dar că a intentat proces după finalizarea imobilului de locuinţe.


Afacerile, mai profitabile în anii trecuţi

Societatea Competitia Import Export SRL, cu sediul în Gilău, are ca obiect de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice. În 2015, cifra de afaceri a firmei era de 779.565 lei, în scădere faţă de anii trecuţi când societatea înregistra o cifră de afaceri de peste 1.000.000 lei sau chiar peste 2.000.000 lei sau 3.000.000 lei în 2005, 2006 şi 2007.

Mircea Floarea a condus şi societăţile Antemar Prodimpex SRL, Monopant SRL, Tesca Prod Import Export SRL, CMC COM Profit SRL, în prezent toate firmele sunt radiate.

Ionel Briciu şi Călin Briciu au deţinut şi ei câteva firme, însă şi acestea sunt dizolvate. Este vorba de Lacatus Construct 2005 SRL, Brais Comimpex SRL şi Bromic Impex SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.