Raed Arafat a fost urmărit de Securitate!

175

Potrivit CNSAS, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a fost urmărit de Securitate timp de doi ani. Informația a apărut cu prilejul eliberării de către CNSAS a unei adeverințe care să ateste calitatea de necolaborator al lui Arafat cu Securitatea.

“Raed Arafat este titular al dosarului nr. SIE 53239. Potrivit documentelor din dosarul menţionat, începând cu anul 1986, domnia sa a fost urmărit de către Inspectoratul Judeţean Cluj, Grupa Operativă 0544, cu scopul de a verifica dacă susnumitul prezintă interes pe linia muncii noastre, în special în perspectiva folosirii lui în exterior. Urmare derulării de măsuri de verificare complexe, dosarul a fost închis în anul 1988 cu menţiunea: materialele privind pe Raed Dowod Ahmad Arafat nu prezintă interes pe linia muncii noastre”, se mai arată în adeverinţa CNSAS, făcută publică în 28 februarie 2017.

Întrebat dacă a sesizat că a fost urmărit doi ani de către Securitate, Raed Arafat a negat.  “Toţi studenţii străini ştiau că sunt în vizorul Securităţii. Asta era munca ofiţerilor de atunci. Nu am simţit că am fost urmărit, aveam 20 şi ceva de ani, nu prea mă gândeam la asta. Mai aveam discuţii cu colegii pe tema întreruperii apei şi a curentului în garsoniera în care locuiam şi pentru care plăteam chirie. Probabil de asta am fost verificat”, a declarat Raed Arafat pentru News.ro.

Raed Arafat, 53 de ani, este medic, născut în Damasc – Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârstă de 16 ani a emigrat în România pentru a studia.

LĂSAȚI UN MESAJ