Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul de pe Bulevardul Muncii

245

Doi tineri de 22, respectiv 32 de ani au murit sâmbătă în urma unui accident care a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Pasagerul care a decedat pe loc este Octavian Rus din Cluj-Napoca. Șoferul care a ajuns în comă la spital, Rareș Sabău, a decedat și el ulterior. Avea 32 de ani.

Potrivit polițiștilor, un conducător auto, în vârstă de 23 de ani, care se circula cu un autoturism Ford, dinspre Cluj-Napoca spre Apahida, a încercat să efectueze o depășire neregulamentară și a trecut peste linia continuă. Din partea opusă circula regulamentar un autoturism Dacia Logan, al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat în balans și s-a rostogolit de câteva ori pe carosabil, iar mai apoi a părăsit carosabilul, oprindu-se la câțiva zeci de metri pe câmp.

În Dacia Logan se aflau 5 persoane. Cu aproximativ jumătate de oră înainte de accident, cei cinci băieți și-au făcut un selfie. Aceasta a fost ultima fotografie cu Tavi și Rareș în viață. Rareș Sabău este cel cu șapcă albastră. Cel de-al doilea tânăr care a murit în urma accidentului este Tavi, cel care a făcut selfie-ul, scrie monitorulcj.ro.

Un prieten al tinerilor implicați în accident a scris câteva cuvinte emoționante despre ei și despre prietenia care îi leagă.

“Vreți să știți cine au fost victimele accidentului de pe centura Cluj-Napoca – Apahida? Au fost prietenii mei! Tineri, faini și mereu puși pe glume, și-au trăit viața, cu bune sau cu rele… Mă leagă multe amintiri de șoferul Loganului, Rareș Sabău (cel cu șapcă albastră), care mi-a fost mereu un prieten apropiat și – vecinu’ de la 2 – timp de 23 de ani…

Când am citit inițial știrea am trecut repede cu vederea… Știți cum e… «Nu mi se poate întâmpla mie, nu-i cunosc»… Ulterior aveam să aflu că… Rareș și Tavi (cel care a făcut selfie-ul) s-au dus să «bea o bere» – vorba noastră comună – sus de tot.

Ultima dată când m-am întâlnit cu victimele accidentului (exact în această formulă) a fost la ziua tânărului care a murit pe loc – Tavi. Nu eram invitat și eu oficial, dar m-am nimerit pe acolo. Nu era o problemă pentru el asta – m-a chemat cu ei la masă, am răs, am băut, am cântat – de parcă ne știam de o viață. Așa erau ei: prietenoși, oameni de omenie, te-ar fi ajutat dacă le-ai fi cerut ajutorul.

Iar cu Rareș (șoferul) m-am întâlnit acum aproximativ 2 săptămâni. Mergeam pe stradă având căștile în urechi. O dubă albă trece pe lângă mine și îmi face cu farurile, dar trec mai departe. Apoi mă sună: «Ce faci mă patroane (așa îmi mai zicea uneori Rareș)? Nu mai știi lumea?» A tras pe dreapta mașina, în față la o biserică, și m-am întors la el. Am povestit cam 30 de minute. Multe. L-am întrebat când se însoară. Apoi am râs amândoi… L-am mai întrebat ce mai face Alex și ceilalți de la bloc. Pe parcursul discuției l-am simțit fericit. Mi-ar fi zis daca avea o problema. Mereu imi mai povestea cand ne vedeam. Era pe la 15:00, și urma să iasă din tură. Am rămas înțeleși că ne sunăm să ieșim la o bere – așa cum mereu o făceam -. Am dat mâna și ne-am zis: «pove». N-aș fi crezut pentru nimic în lume că aia urma să fie ultima mea întâlnire cu el, prietenul meu de-o viață. Mă doare sufletul foarte tare! Si sunt TRIST!!!!! Dumnezeu să te odihnească în pace Rareș. Dumnezeu să te odihnească în pace Tavi”, a scris Mihai C. pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ