CJ Cluj și Garda de Mediu se țin de plângeri penale, iar Pata Rât este o bombă ecologică cu ceas

168
Alin Tișe, președintele CJ Cluj de la acea vreme, a inaugurat lucrările la CMID în prima lună din 2012.

Potrivit unui comunicat de presă, șeful Cluj, alin tișe a declarat că va face plângere penală împotriva comisarilor gărzii de Mediu, după ce reprezentanții Gărzii au anunțat că vor face plângere penală împotriva CJ Cluj. Toate aceste acțiuni sunt legate de faptul că în zona Pata Rât, din cauza neglijenței autorităților, atât a CJ Cluj cât și a instituțiilor din domeniul protecției mediului, s-a format un lac toxic care provine de la deșeurile din zonă.

”În legătură cu problemele de la Pata Rât, Consiliul Județean a luat urgent toate măsurile dispuse prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Unele măsuri au fost imediate iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare.

Problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Județean Cluj încearcă să închidă definitiv și să ecologizeze această rampă.

Mai mult, Garda Națională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Județean Cluj le -a respectat întocmai.

Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, Ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele și măsurile propuse de această instituție și să aplice în mod abuziv alte sancțiuni.

Asta, în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condițiile în care, în țară, există rampe neconforme în procedură de infrigement și ministrul incompetent nu e preocupat de ele.

Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă și spre finalizare.

Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat și a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (amenințându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecințe.

Consiliul Județean Cluj va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu”, arată comunicatul CJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ