Clientă rănită la Leroy Merlin Cluj după ce un obiect dintr-o copertină expusă la vânzare i-a căzut în cap!

891

Incidentul s-a petrecut miercuri seară în curtea magazinului Leroy Merlin de pe Calea Turzii nr. 186 din Cluj-Napoca. Victima, o femeie în vârstă de 37 de ani, a dat puţin deoparte cartonul unei cutii desfăcute în care se afla la vânzare o marchiză de  terasă, ca să-i observe culoarea. Brusc, din cutie a căzut o bucată de carton însoţită de un obiect metalic, rănind-o la ochi şi frunte. Joi, femeia s-a prezentat la I.M.L. Cluj, decisă să dea în judecată firma deoarece după eveniment a rămas însemnată pe viaţă – şi pe deasupra au apărut complicaţii la ochiul lovit. Acesta este cel de-al doilea accident petrecut în acest an la magazinul Leroy Merlin de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

 

Victima: „Nu e normal să-ţi pice mărfurile în cap”!

Joi, dimineaţă, d-na Cristina păşeşte însoţită de soţul său pe coridoarele I.M.L. Cluj, cu fruntea brăzdată de o tăietură şi ochiul tumefiat. Mărturiseşte că în seara precedentă a avut ghinionul să se trezească în cap cu o piesă metalică, la magazinul de unelte şi obiecte de gospodărie, Leroy Merlin – Calea Turzii: „Am vrut să-mi cumpăr o marchiză pentru terasă, o  copertină, şi aceasta se afla împachetată într-o cutie, la înălţime. Am depărtat puţin deschizătura cutiei – ca să văd culoarea copertinei – şi brusc mi-au căzut în cap o cutie cu un obiect metalic, rănindu-mă la frunte şi ochi şi umplându-mă de sânge. Am pornit rapid spre U.P.U., împreună cu soţul meu şi unul dintre angajaţii lor unde după ce mi s-a acordat primul ajutor am plecat acasă, pe la ora 23.00, înţelegându-mă cu omul magazinului să ţinem legătura telefonică. Menţionez că în timp ce mă aflam la spital a apărut şi poliţia, anunţată de către medici şi am dat acolo o declaraţie în privinţa a ce am păţit”. Femeia mărturiseşte că e teribil de îngrijorată deoarece – deşi lipsită de profunzime, urma rănii de pe frunte va fi vizibilă pentru tot restul vieţii sale, dar cel mai tare o supără ochiul drept deoarece vede cu el ca prin ceaţă şi – e limpede – va fi nevoită să se supună unor examinări suplimentare. Curând, victima e invitată în cabinetul de consultaţii de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale. „Primul pas pe care-l vom face va fi să ne angajăm un avocat, ca să vedem ce-avem de făcut în acest caz – şi abia apoi vom face plângere penală împotriva firmei Leroy Merlin – deoarece nu e normal să-ţi pice, aşa, din senin mărfurile în cap şi să te rănească”, adaugă soţul femeii.

Apelăm la numărul de contact al firmei Leroy Merlin – Calea Turzii şi o tânără – care se prezintă „Renata, de la serviciul clienţi” încearcă să ne „aburească”, luându-ne tare şi vorbind într-un ritm aiuritor, într-un fel de frangleză – după care văzând că nu-i merge, ne cere numărul de telefon şi promite că vom fi contactaţi cât mai urgent de către cineva din partea conducerii pentru un punct de vedere. După cinci ore revenim la numărul respectiv unde dăm, de această dată, peste domnişoara Violeta care nu are habar ce vorbisem cu Renata şi nici ce se întâmplat în ajun. Se oferă, la rândul său să ne furnizeze cât mai urgent punctul de vedere al conducerii firmei şi, ne solicită să-i dictăm adresa noastră de mail. I-o oferim însă, până la încheierea ediţiei am aşteptat în zadar, fiindcă acesta nu a sosit – nici telefonic, nici prin mail.

gheorghe urian

Precedent îngrijorător

Magazinul Leroy Merlin de pe Calea Turzii a mai fost în acest an scena unui incident grav, petrecut la data de 8 mai 2017. În urmă cu mai bine de două luni un bărbat în vârstă de 49 de ani a avut parte de un accident de-a dreptul absurd, în parcarea magazinului: în momentul când a coborât din autoturism a călcat în spaţiul liber dintre două rigole şi şi-a fracturat grav braţul, având nevoie – doar într-o primă instanţă – de îngrijiri medicale pentru o perioadă de 45 de zile. Stupefiat, bărbatul, un meseriaş care a muncit pe schele aflate la mari înălţimi şi a contribuit la ridicarea unor zgârie nori, în Occident, fără să fi avut parte de incidente, cât de mici ne-a mărturisit că nu putea bănui vreodată că va ajunge nenorocit pe viaţă după o cădere „de la acelaşi nivel” în spaţiul rămas liber între două rigole ale parcării unui magazin de acasă, din Cluj-Napoca!Cu acel prilej, infinit mai promptă, conducerea firmei Leroy Merlin ne-a transmis că firma care trebuia să repare rigola era una subcontractoare şi aceasta a întârziat să se prezinte pentru a efectua lucrarea, aşa că nu se consideră răspunzătoare pentru producerea accidentului.

magazin leroy merlin 2

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La data de 26 iulie a.c., jurul orei 21:15, Poliţia municipiului Cluj-Napoca – Secţia 6 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că, o femeie de 37 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se afla pe strada Calea Turzii, în incinta unui magazin cu materiale de construcţie, a fost accidentată de un obiect, care a căzut de la înălţime .Până în prezent partea vătămată nu s-a prezentat la sediul Secţiei 6 Poliţie pentru a depune plângere”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef adj. Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj referindu-se la cel mai recent accident de la Leroy Merlin – CaleaTurzii.

 

La închiderea ediţiei:

L-am contactat telefonic pe soţul victimei iar acesta ne-a declarat, plin de îngrijorare, următoarele: “Am angajat un avocat şi zilele viitoare, împreună cu el vom depune şi plângerea penală la Secţia 6 de Poliţie din cartierul Zorilor. Însă, din păcate, starea ochiului soţiei nu s-a îmbunătăţit deloc – şi ne aflăm chiar şi în acest moment la Clinica de Oftalmologie, astfel că înainte de a face orice pas trebuie să ştim cu exactitate cum se prezintă starea sănătăţii soţiei mele”.

LĂSAȚI UN MESAJ