Cluj-Napoca. Atacată, bătută crunt şi jefuită în propria casă după ce a lăsat uşa întredeschisă pe timpul nopţii!

115

Femeia, în vârstă de aproximativ optzeci de ani, este condusă cu infinite precauţii, de către fiul său, spre cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Aceasta este groaznic bătută şi partea dreaptă a obrazului a căpătat, efectiv, culoarea vânătă, de la lovituri, dar se disting şi zgârieturi în zona gâtului şi a încheieturilor mâinilor femeii – de la colierul şi brăţările de aur ce i-au fost smulse, în noaptea de duminică spre luni, de către un autor rămas deocamdată necunoscut!

 

Bătrâna, de etnie maghiară, domiciliată în cartierul clujean Someşeni este de-a dreptul desfigurată şi complet abulică de la loviturile încasate. Îmi mărturiseşte – după ce ce scot de la ea, cu cleştele, parcă – doar  vreo câteva fraze lămuritoare la ce i s-a întâmplat. Însă mai târziu aflu că nici poliţia n-a aflat mai multe lucruri decât mine, datorită stării în care se află – şi aşteaptă la rândul său ca femeia să-şi mai revină puţin. După ce mă prezint spunându-i cărei publicaţii îi aparţin, bătrâna mă pune la punct, sec, mărturisindu-mi că ea e abonată la cotidianul ”Szabadsag” şi-i ajunge ce citeşte acolo, aşa că nu mai are chef să vadă povestea ei în altă parte, îi ajunge cotidianul respectiv. Totuşi, declară următoarele: „Am lăsat uşa întredeschisă pe timpul nopţii şi individul a intrat, m-a bătut rău de tot şi mi-a smuls colierul de la gât, brăţările de la mână. Apoi  mi-a furat şi toţi banii din casă”. Imediat după ce-a rostit această frază, epuizată, se închide în gândurile sale, ca-ntr-o carapace, iar băiatul său, un bărbat de circa cincizeci de ani, care asistase la discuţia noastră, îmi spune că o cunoaşte bine de tot şi ştie că mama lui nu-mi va mai spune un cuvinţel referitor la drama ei. Mai durează puţin până ce acesta face un drum până la secretariatul instituţiei medicale, să vadă dacă a sosit ordonanţa de la poliţie, pe baza căruia bătrânica urmează să fie consultată – după care, imediat ce i se confirmă acest lucru, intră împreună cu ea în cabinet. Şi, după circa zece-cincisprezece minute de la momentul intrării în cabinet, cei doi părăsesc în tăcere sediul I.M.L.Cluj.


„O femeie în vârstă a reclamat faptul că un bărbat a intrat în locuinţa ei, pe timp de noapte, şi sub ameninţare şi folosind forţa fizică a deposedat-o de mai multe bunuri şi o sumă de bani. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată şi pentru identificarea autorului”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ