În Cluj-Napoca urmează să se construiască o creșă de lux

102

În cartierul Grigorescu,  încă din anul 2014 se aude despre construirea unei creșe în valoare de 3,8 milioane lei. Construirea acesteia urma să fie pe strada Donath, numărul 238, iar până acum Primăria Cluj-Napoca nu a reușit să finalizeze acest obiectiv.

Firma (SC Gentilia Construct SRL) cu care a fost încheiat contractul de execuţie a intrat în faliment, în februarie 2017, iar ca urmare a intervenit rezilierea contractului.

Între timp, şi valoarea cosnstruirii acesteia a crescut. Dacă în 2014 valoarea contractului era de 3,8 milioane lei, acum, consilierii locali vor vota reactualizarea indicatorilor tehnico-economici. Suma totală se ridică la 4,11 milioane de lei, iar firma care se va ocupa de finalizarea lucrărilor este SC Canion Impex SRL.

Obiectivul de investiţii „Construire creşă de cartier strada Donath” este cuprins la finaţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală conform listei obiectivelor de investiţii aprobate pentru judeţul Cluj în perioada 2017-2020 de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar durata totală de execuție va fi de 16 luni.

Astfel, se vor construi patru camere de joacă pentru copii, patru dormitoare, grupuri sanitare, trei oficii pentru primirea alimentelor, o spălătorie, vestiare pentru copii (cu dulăpioare pentru haine şi încălţăminte), o sală de festivităţi, un cabinet medical şi spaţii tehnice.

Noua creşă va putea găzdui până la 80 de copii.

„S-a refăcut licitația acolo și s-a regândit proiectul, am avut o problemă din nou cu firme care intră în faliment și ne blochează proiectele. Nu putem preveni astfel de situații. Cred că această creșă va fi gata mai repede, nu anul viitor. Din nefericire, un lucru este adevărat: numărul de creșe este insuficient, chiar dacă am construit foarte multe creșe în ultimul an. Dată fiind populația Clujului, în creștere, nu facem față la aceste provocări și de aceea noi, în fiecare an, din buget, alocăm milioane de euro pentru construcția de creșe”, spunea primarul Emil Boc la un post de radio.

LĂSAȚI UN MESAJ