Cluj: Pentru că micuţul de clasa I nu se putea ţine pe picioare, la repetiţia pentru serbare, învăţătorul l-a „căpăcit!

735

Incident revoltător, marţi, 6 martie, la Şcoala Gimnazială „George Bariţiu” din localitatea clujeană Jucu de Sus: învăţătorul, supărat că un elev de clasa I se „bâţâie” în timpul repetiţiei pentru serbarea de 8 Martie a înşfăcat un lemn şi i-a aplicat o corecţie severă în zona feselor şi a mâinilor!  Miercuri, mama micuţului de 8 ani s-a prezentat cu fiul său la I.M.L. Cluj, unde i s-a emis elevului un certificat medico-legal. Femeia declară totodată că va depune plângere penală pe numele învăţătorului, iar pentru practicile sale totalitare – această bătaie fiind una dintr-un lung şir administrate copilului ei – îl numeşte „comunist”.

 

Tânăra femeie păşeşte, cu precauţie, pe coridoarele I.M.L.Cluj ţinându-şi de mână băieţelul – subţire şi destul de înalt pentru vârsta lui. Declară aceasta, supărată-foc: „Ieri, între orele 11.00 – 12.00, la penultima oră de cursuri, Ioan Deneş, învăţătorul clasei băiatului meu, a făcut repetiţie cu copiii pentru serbarea de 8 Martie. Fiul meu, pe care-l vedeţi şi dumneavoastră – destul de plăpând, l-am născut prematur – se tot bâţâia fiindcă obosise şi nu se mai putea ţine pe picioare. Fapt care l-a enervat la culme pe învăţător, astfel că respectivul a înşfăcat un lemn, lung de vreo treizeci de centimetri, cu care a început să-l lovească peste şolduri. Apoi l-a întrebat unde-l doare, iar micuţul, pentru că e de la ţară, ca şi noi de altfel, i-a spus, fără vreo intenţie de a-şi bate joc de el: „la cur”. Acest lucru i-a sporit învăţătorului mânia, care a continuat – cu şi mai mult sârg – să-l lovească. Iar când a ajuns băiatul, acasă, m-am îngrozit, pur şi simplu: avea urme de lovituri pe şolduri şi mânuţe”. În timp ce povesteşte, băiatul îşi tot întrerupe mama şi o avertizează că ameţeşte… Este poftit apoi, împreună cu mama lui, în cabinet, şi se întorc amândoi după câteva minute cu un certificat medico-legal. După ce-şi vâră certificatul în poşetă, aceasta adaugă, la fel de supărată: „Acum ne prezentăm la postul de poliţie şi depunem plângere penală împotriva învăţătorului, mai ales pentru că e cam a treia oară când îl bate pe fiul meu. Dar la fel procedează şi cu alţi copii – însă, din păcate, ceilalţi părinţi se tem de el şi nu i-au făcut, deocamdată, plângere. Şi încă ceva: deşi are casă într-o altă localitate îşi obligă elevii să nu iasă prin sat, doar să stea în casă şi să înveţe – iar fiul meu se teme să iasă din casă chiar şi când e împreună cu noi, ca să nu-l vadă învăţătorul şi să-l pedepsească după aceea”. Din alte surse – care doresc să-şi păstreze anonimatul – se pare că vorbele mamei copilului agresat nu sunt lipsite de adevăr: acestui dascăl „de modă veche” îi face plăcere să aibă o imagine de justiţiar, având asupra sa în permanenţă acea bucată de lemn cu care l-a bătut pe elev – şi căreia i-a dat şi nume – terorizându-i astfel pe micuţi!


„La nivelul Postului de Poliţie din Jucu a fost depusă o plângere penală privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. A fost înregistrat un dosar penal în cadrul căruia se vor cerceta împrejurările exacte în care s-a produs această infracţiune”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

3 COMENTARII

  1. […] Incidentul revoltător s-a produs marţi, 6 martie, la Şcoala Gimnazială „George Bariţiu” din localitatea clujeană Jucu de Sus. Supărat că un elev de clasa I se „bâţâie” în timpul repetiţiei pentru serbarea de 8 Martie, învăţătorul a lua un par şi i-a aplicat elevului o corecţie în zona feselor şi a mâinilor, potrivit gazetadecluj.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ