Clujean de 55 de ani, găsit mort în Clinica Medicală II, la o zi după ce dispăruse din salonul unde era internat!

1850

Caz cu totul ieşit din comun la Clinica Medicală II din Cluj-Napoca: un pacient internat la Clinica de Medicină internă nr. III, unitate aflată în aceeaşi clădire, a plecat din salonul său şi a fost găsit doar a doua zi, mort. Asta, după ce personalul de serviciu îl căutase peste tot, ore în şir, mai puţin în apropierea amfiteatrului studenţesc „Prof. Ioan Goia”. Familia susţine că Radu Anton Ciurtea a fost căutat de către personal într-un mod superficial, doar de formă, iar poliţia a demarat cercetările în acest caz. Reprezentanţii I.M.L. Cluj afirmă, după ce i-au făcut decedatului autopsia, că „moartea acestuia a fost nonviolentă”.

 

Radu Anton Ciurtea a fost la viaţa lui mecanic auto la IRA Cluj, însă s-a pensionat pe motive de boală la vârsta de aproximativ 45 de ani. Zilele trecute acesta s-a internat la Clinica de medicină internă III, unde a făcut un test INR, de verificare a gradului de coagulare a sângelui.  Însă clujeanului, în vârstă de 55 de ani, ins supraponderal, se vede că soarta i-a hărăzit să moară – nu pe patul de spital, ci pe treptele Clinicii Medicale II, în preajma amfiteatrului studenţilor, unde se pare, s-a retras ca să fie singur în clipa supremă… Declară Ciprian, fiul decedatului, la I.M.L.Cluj, unde venise însoţit  de mama lui ca să ridice trupul neînsufleţit al lui Ciurtea: „E de-a dreptul strigător la cer ce s-a întâmplat – şi anume să se piardă un bolnav într-un spital şi apoi să fie găsit a doua zi, tot acolo. Miercuri l-am tot sunat la telefon şi nu-mi răspundea, aşa că m-am deplasat până la spital – dar nimeni nu ştia unde plecase, deşi lucrurile se aflau în salonul unde era internat! Fusesem cu asistentele în zona amfiteatrului – unde am aflat apoi că a fost găsit, a doua zi, joi – şi le-am întrebat dacă l-au căutat acolo – şi ele au răspuns afirmativ, aşa că n-am mai urcat scările mai departe”. Imediat după ce trupul bărbatului a fost găsit, în clinică s-a iscat o nebunie generală: poliţie, procuratură, medici legişti. Într-un final, după ce s-au finalizat cercetările de la faţa locului, trupul bărbatului a fost transportat la I.M.L.pentru autopsiere. Vineri, 23 februarie, în jurul amiezii, după efectuarea acestei operaţiuni, dr. Costel Siserman, directorul I.M.L.Cluj ne-a declarat, succint: „Omul a murit de o moarte nonviolentă”, semn că nu avem de-a face cu o sinucidere sau cu ceva de o natură nefirească…


monica costin

Dr. Monica Luminiţa Costin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Cluj:  „Vă confirmăm faptul că în 21 februarie, la ora 16.30  pacientul Ciurtea Augustin Radu, în vârstă de 55 de ani, internat în Secţia Medicină Internă III n-a fost găsit în salon, lucru semnalat de familia sa, venită să-l viziteze. Medicul de gardă a dispus căutarea pacientului – despre care menţionăm că la ora 14.00 fusese în salon – şi inclusiv dânsul, împreună cu asistentele au căutat pacientul în clădirea medicală şi împrejurimi. La ora 17.42 nu se găseşte pacientul şi se întocmesc formele sale de ieşire din spital, se sună poliţia la numărul de urgenţă 112 şi se consemenează evenimentul în raportul de gardă. În data de 22 februarie aparţinătorii vin din nou la secţia clinicii şi la direcţiunea spitalului revoltaţi de faptul că pacientul nu e de găsit. La ora 10.30, o asistentă din laboratorul spitalului dă telefon la asistenta de la camera de tratament din clinica medicală şi anunţă că unui pacient îi este rău pe scările de la amfiteatrul de la Clinica Medicală II. Medicul de gardă se deplasează împreună cu aceasta pentru ca să stabilească starea pacientului, constată absenţa funcţiilor vitale (EKG asistolic) şi declară decesul. Se anunţă poliţia şi aceasta, la rândul său, se deplasează la faţa locului. În continuare, spitalul a anunţat evenimentul la Ministerul Sănătăţii, la Direcţia de Sănătate Publică Cluj. Cadavrul a fost ridicat de I.M.L. şi familia a fost anunţată de medicul de gardă despre situaţia petrecută în clinică”.

Clinica unde a murit Ciurtea Ciprian fiul decerdatului


Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Poliţiştii investighează împrejurările în care a survenit decesul unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost găsit decedat la data de 22 februarie, pe scările unei unităţi medicale din municipiu. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală  pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

 1. Dr. Monica Luminita Costin?!!
  Acesta este un pamflet?
  Adica putem scrie Dr. Costin la fel de usor cum scriem Dr. Ciuce, Dr. Georgescu, Dr. Fodor… Chiar am pierdut notiunea recunoasterii valorilor ?!!
  De cand doamna ASISTENTA MEDICALA Costin este doamna doctor?
  Nu de alta, dar sa nu i se suie la cap si mai mult.
  Azi oricine se poate cocotza, indiferent de merite sau valoare, totul este sa dai din coate.
  Iar acolo unde lipsesc meritele agatzam titluri ca: MSc, C*c*t etc. Ca… ce-i lipseste chelului? Tichia de margaritar care-i sade bine… precum drotul in ratul porcului.

LĂSAȚI UN MESAJ