Clujeanul George Roth, consul onorific al României la San Francisco, prins în afaceri politice

855

George Roth, consulul onorific al României la San Francisco, apare într-o afacere politică legată de partidul înființat recent de Dacian Cioloș, conform unui document obținut în exclusivitate de FLUX 24.

Astfel Roth a anunțat pe un grup de e-mail că se va întâlni la Sheraton Palace Hotel din San Francisco cu Vlad Voiculescu, lider al anunțatului partid al fostului premier tehnocrat, cu care va discuta probleme legate de partidul creat de Dacian Cioloș. Mai mult el cheamă persoanele din grup la o întâlnire politică, fapt contrar uzanțelor diplomatice.

george roth

Conform regulamentelor diplomatice, un consul fie și onorific nu se poate implica în discuții politice.

Vlad Voiculescu a fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și este implicat în multe afaceri controversate. El a anunțat că va candida la postul de Primar al Capitalei la următoarele alegeri.

 

george roth

George Roth s-a nascut la Cluj, iar în 1991 a emigrat în SUA.

 

8 COMENTARII

 1. Drept la replică

  Referitor la articolul cu titlul “Clujeanul George Roth, consul onorific al României la San Francisco, prins în afaceri politice”, autor Carmen Gorgan, publicat astăzi, 24 aprilie, pe site-ul http://www.gazetadecluj.ro, folosind informații preluate de pe site-ul http://www.flux24.ro, fac următoarele precizări:
  Am rămas suprins de modul total neprofesionist și tendențios în care, în articolul de mai sus, se face referire la persoana mea și la funcția onorifică deținută. Nu am fost contactat de nimeni din partea redacției dumneavoastră pentru a oferi informații despre evenimentul descris și, cum era corect, pentru a acorda un punct de vedere. Am răspuns întotdeauna prompt solicitărilor venite din partea jurnaliștilor, aș fi procedat la fel și în acest caz.
  Totodată, evenimentul la care face referire articolul sub titlul “Clujeanul George Roth, consul onorific al României la San Francisco, prins în afaceri politice” este unul organizat în cadrul Romanian American Business Network, NU în numele Consulatului și, cu atât mai puțin, în numele consului onorific. Romanian American Business Network, este un grup apolitic din care fac parte și care a găzduit numeroase evenimente ce au avut ca invitați reprezentanți ai tuturor partidelor politice. De-a lungul timpului, mi-am oferit sprijinul în organizarea acestor tipuri de activități indiferent de culoarea politică a vorbitorilor și asta pentru că stimularea dialogului şi cooperării între comunităţile locale şi România mi se pare extrem de importantă.
  Invitația adresată public specifică în mod clar ca întâlnirea are ca scop informarea comunității despre apariția unei noi formațiuni politice din țară, despre starea sistemul de sănătate din țară și modul în care poate fi sprijinit sectorul medical. NU este vorba despre “afaceri politice” așa cum este eronat și tendențios precizat în titlul articolului. Găzduim astfel de evenimente pentru a fi cât mai bine informați, folosind cele mai reprezentative surse din domeniile de interes, și pentru a ne sprijini țara în domenii de maximă importanță, cum este și cel al sănătății.
  De asemenea, articolul pubicat astăzi, 24 aprilie, pe site-ul dumneavoastră face referire la un eveniment public, total transparent, ca și cum ar fi fost unul secret, tăinuit. Precizez faptul că toate evenimentele organizate de Romanian American Business Network Silicon Valley sunt deschise oricui, nu este nimic pe ascuns. Oricine poate să se informeze despre evenimentele noastre accesând http://www.meetup.com/rabn-sv
  În concluzie, consider extrem de tendențios modul în care, în acest articol, se face referire la persoana mea și la activitatea mea, fără a exista o documentare corectă și completă și fără a ma contacta direct. Consider că, prin acest articol și, implicit, prin alăturarea numelui meu unui context ce induce publicului idei false precum aceea că aș fi afiliat politic, mi-au fost afectate imaginea publică și reputația profesională.
  Pentru acest motiv, vă solicit publicarea de îndată a dreptului la replică, în aceleași condiții editorial în care articolul citat a fost diseminat public.
  Vă rog să înțelegeți că îmi rezerv dreptul de a acționa pe căile legale pentru a-mi apăra imaginea publică și reputația profesională.
  Cu deosebită considerație,
  George Roth
  24.04.2018

 2. Iuliu Hui, 25 Aprilie 2018
  Este inadmisibil doamnă Carmen Gorgan să vă exprimaţi în acest fel la adresa lui Ghiury. Vă rog să vă informaţi mai întâi ce a făcut (Gheorghe) George Roth pentru România din anul 1990 şi până în prezent şi după aceea să vorbiţi. De ce nu scrieţi că şi Preşedintele Traian Băsescu a beneficiat de serviciile Consulatului din San Francisco într-o vizită în Statele Unite ? Cele mai multe vizite oficiale ale politicienilor în străinătate se realizează cu ajutorul, sau cu sprijinul unor reprezentanţi români în străinătate. Vă rog să vă informaţi câţi politicieni români au beneficiat de serviciile Uniunii Mondiale a românilor liberi din străinătate înfiinţată şi condusă de domnul Ioan Raţiu! Menţionez că nu simpatizez cu Dacian Cioloş şi nici cu cei care-l sprijină. În ceea ce mă priveşte, cred că o persoană care a lucrat în Ministerul Agriculturii , a ocupat funcţia de Prim Ministru al României , şi nu a abordat şi nu a rezolvat problemele fundamentale de fond funciar ale românilor, nu trebuie să mai aibă nici o perspectivă politică.

  • „…cred că o persoană care a lucrat în Ministerul Agriculturii , a ocupat funcţia de Prim Ministru al României , şi nu a abordat şi nu a rezolvat problemele fundamentale de fond funciar ale românilor, nu trebuie să mai aibă nici o perspectivă politică.” Doar credeti? Apoi credeti linistit! Dar credeti ca in scurta perioada, Dacian Ciolos si echipa, puteau sa rezolve ceea ce nu au rezolvat favoritii dvs.in 28 de ani?

   • Doamnă Iulia H. : În anul 1975 am absolvit Liceul Industrial Energetic din Cluj. Înainte cu un an, adică în anul 1974,după Examenele de Admitere la Facultate am fost să văd rezultatele de la mai multe Facultăţi. În clasamentul meu făcut după numărul de candidaţi admişi, pe ultimul loc era Facultatea de Agricultură, în sensul că erau ocupate mai puţin de jumătate din locuri. Anul următor a fost aceeaşi situaţie. Presupun că situaţia s-a repetat chiar şi încă câţiva ani după Revoluţie. Dacian Cioloş face parte din această generaţie de studenţi slabi ai Clujului. Oricât de bun ar fi un student, nivelul mediocru al colegilor îl trage în jos. Este inadmisibil ca în România să se numească pe funcţia de Prim Ministru o persoană conjunctural apărută şi neverificată şi din acest punct de vedere. D-voastră, doamnă Iulia H. vă mândriţi că aţi avut în România un Prim Ministru ce provine de la o Facultate din Cluj cu cei mai slabi studenţi ai Clujului ? Pe de altă parte, cele afirmate mă obligă să spun că afirmaţiile nu sunt valabile şi în ceea ce-i priveşte pe profesori. Din contră USAMV Cluj are o istorie şi o tradiţie recunoscută pe plan internaţional în domeniul cercetării ştiinţifice. O întrebare : De unde ştiţi cu cine simpatizez politic şi care sunt favoriţii mei ? Din răspunsul scris rezultă că aţi presupus greşit !
    Iuliu Hui
    Cluj Napoca, 26.04.2018

 3. Puteti numi macar o singura afacere controversata in care a fost implicat Vlad Voiculescu ? Una cat de mica sau nesemnificativa dar care sa poata fi mentionata cu subiect si predicat ?
  Fake news ! Poate genul asta de presa functioneaza la rusi, dar va asigur ca pe romani nu ii prostiti!

LĂSAȚI UN MESAJ