Cocalarul cu X5 a bătut, la un interval de câteva ore, un profesor în Dezmir şi doi vecini în cartierul Zorilor!

4411

Un cocalar cu X5 din cartierul clujean Zorilor este considerat un pericol public de toată lumea, mai ales de către vecini. Asta pentru că omul veghează non-stop şi hălăduie peste tot, la bordul BMW-ului său,apoi – asemeni unui justiţiar – pune la punct pe oricine consideră el că este nevoie. Dacă în trecut aplica diverse „corecţii” celor care parcau greşit pe la hipermaket-uri, miercuri acesta şi-a găsit alte trei victime, pe care le-a „executat” la o diferenţă de patru ore. Nimic neobişnuit pentru cel poreclit „Detectorul”, însă de data aceasta cocalarul şi-a spulberat recordurile anterioare: un profesor care l-a înfruntat şi-a „furat-o” la Dezmir, iar celelalte două victime,taman în Zorilor, lângă locuinţa lui.


Victima din Dezmir a vrut să apere un câine de furia cocalarului

Caz incredibil, întâlnit joi 7 septembrie pe coridoarele I.M.L. Cluj: doi bărbaţi, cu urme de agresiune pe feţele lor încheagă o discuţie despre motivul şi împrejurările care i-au adus în acest loc al „paşilor pierduţi”. Aşa, tot compătimindu-se unul pe celălalt, află din vorbă-n vorbă că – nici mai mult, nici mai puţin! – au fost bătuţi de acelaşi individ, în localităţi diferite, Dezmir şi Cluj-Napoca, deci la o distanţă de circa douăzeci de kilometri şi un interval de patru ore! Iar punctul lor de întâlnire a fost unic şi fără putinţă de a se înşela: BMW-ul său X5 cu număr naţionalist, statura inimitabilă, impozantă –„ajutată” de steroizi – a pugilistului şi prenumele său, Mihai. În ciuda efortului reporterului Gazetei de Cluj, aceştia, motivând că merg doar pe „mâna” legii, refuză să-mi furnizeze numele său întreg. Mă resemnez şi ascult mai departe, cu atenţie, conversaţia lor. Profesorul din Dezmir, are ochiul drept tumefiat. Începe bărbatul de circa 40 de ani, care – prin vorbă şi port – emană o mare decenţă: „Ieri seară, pe la ora 18.15 am ajuns împreună cu soţia, acasă, în Dezmir şi, la un moment dat numa` am văzut, în stradă, cum un bolovan trece milimetric de capul câinelui străzii, un maidanez pe care toată lumea îl hrăneşte cu drag. Apoi l-am văzut şi pe acest Mihai fugind după el. Din reflex, l-am apostrofat, zicându-i: „Ce faci, nebunule”?, la care el, turbat şi-a fixat obiectivul pe mine. Am ieşit în stradă să-l calmez, cu telefonul pornit și să-l filmez, totodată ca să văd ce-i cu el fiindcă omul părea într-adevăr fioros. Acesta, nici una, nici alta mi-a ars un pumn în ochiul drept, după care m-a trântit la pământ şi a început să-mi care pumni şi picioare peste tot. M-au salvat muncitorii lui, altminteri nu ştiu ce păţeam. Apoi, după ce m-a lăsat sunam deja după poliţie şi ambulanţă, iar el suna la rândul său pe cineva, probabil ca să mă reclame. Iar când au venit poliţiştii le-a spus acestora că eu sunt cel care l-a atacat aducându-i drept martori, în sensul celor afirmate de către el, pe muncitorii care-i lucrează la casă. Scena a fost văzută şi de un localnic, dar nu sunt sigur dacă – de teamă – acesta o să aibă curaj să vorbească. Asta e tot: m-am ales cu aceste lovituri, cu telefonul spart, aşa că m-am deplasat urgent la secţia de poliţie din Apahida, unde am depus urgent plângere penală împotriva individului”.

BMW x5

Victimă: „De teamă, celălalt bătut nu vrea să mai depună plângere”!

Colegul de suferinţă îl ascultă cu ochii măriţi de atenţie, dând aprobator din cap, fiindcă ştie perfect personajul. Mărturiseşte acesta, la rândul său, mulţumindu-se să se recomande cu numele Andrei, dezvăluindu-și și vârsta, 32 de ani: „Am copilărit cu acest Mihai în cartierul Zorilor şi suntem în continuare vecini. El acum îşi construieşte o casă în localiatea Dezmir însă e mare ghinion pe dumneavoastră şi pe cei de acolo, fiindcă omul nu e normal la cap. Şi-o să aveţi de furcă cu el aşa cum avem noi, în Zorilor, unde bate pe cine prinde. Desigur, până-şi va găsi naşul. Eu am fost prieten cu el, până pe la 12 ani, după care m-am despărţit de el. Cu toate astea chiar şi ieri mă tot acuza că i-aş fi furat suma de 2.000 de euro”. Apoi trece la descrierea desfăşurării „ostilităţilor”: „Era deja noapte şi eu mă aflam pe balcon când l-am văzut parcându-şi BMW-ul X5 în faţa blocului. Ţin să vă spun, legat de parcare, că dacă vreun vecin face greşeala să parcheze prea aproape de locul lui, acesta se poate trezi a doua zi blocat sau cu alte belele. L-aş numi „Detectorul” fiindcă nimic nu-i scapă, nicio mişcare din zonă”! îmi amintesc, brusc, depoziţia unui bărbat în vârstă, cotonogit în urmă cu două-trei luni la „Profi” Zorilor de un tip având aceleaşi coordonate cu ale „Detectorului” doar pentru că, fiind ora închiderii, omul s-a grăbit şi a urcat cu o roată pe bordură! Explică acesta mai departe: „Şi coborând din BMW a trecut pe lângă el un alt vecin, un bărbat de vreo 40 de ani, pe care – nici nu l-a depăşit acesta cu doi paşi – că l-a şi luat la bătaie, cu picioarele, reproşându-i că nu-i acordase respectul cuvenit. L-a trântit în gardul viu şi de fiecare dată când omul încerca să se ridice îl lovea din nou, astfel că bietul de el cădea din nou pe rondou. Eu, de la balcon am văzut toată scena şi i-am strigat să-l lase în pace, că-l omoară. Atunci, mi-a zis că vine la mine să mă pună la punct, mai ales pentru cei 2.000 de euro pe care i-aş fi furat”. Aşa că „Detectorul” a smuls o floare uriaşă din rădăcini, chiar din faţa scării lui Andrei şi – de, ins manierat! – a urcat scările spre apartamentul acestuia, ca să i-o ofere împreună cu necesara „corecţie”! „Eu, ca să nu-mi facă stricăciuni pe acasă, unde era şi mama, l-am întâmpinat pe palierul de la etajul meu şi văzând că vrea să mă lovească l-am îmbrăţişat, încercând să-i blochez mâinile. N-am vrut să-l lovesc, să nu se întâmple vreun pocinog. Curând a apărut şi maică-sa, într-un suflet, încercând să-l împiedice să mai facă scandal, dar el mă lovise deja, răul era deja comis. Acum mi-am luat liber de la muncă numai ca să-mi scot certificat medico-legal şi să înaintez plângere împotriva lui. Din păcate, celălalt vecin preferă să stea în pat şi să bolească –  i-o fi probabil frică de el. Mie nu mi-e: l-am bătut de atâtea ori în copilărie încât nu cred că mă poate birui, oricât ar fi Mihai ăsta de umflat”, adaugă Andrei.


Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La data de 6 septembrie ac., la nivelul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe, fapte prevazute de Codul penal. Un bărbat a reclamat faptul că, în timp ce se afla pe raza localităţii Dezmir, a fost agresat de către un tânăr, în urma unor neînţelegeri, iar în încăierare  i-ar fi fost distrus telefonul mobil.

La aceeaşi dată, două persoane s-au prezentat la Secţia 6 Poliţie din Cluj-Napoca, sesizând faptul că au fost victimele unei agresiuni pe raza cartierului Zorilor. Persoanele au fost îndrumate să obţină certificate medico-legale şi să depună plângeri pentru continuarea cercetărilor sub aspect penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ