Serviciul Român de Informaţii reacţionează oficial la seria de acuzaţii şi înregistrări lansate de Sebastian Ghiţă în ultima perioadă. Generalul Florian Coldea va fi suspendat din funcţia de prim-adjunct până la lămurirea aspectelor privind eventuale încălcări ale legii şi deontologiei profesionale.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români”, precizează SRI.

4 COMENTARII

  1. „un mic amănunt: de vreun deceniu încoace, Seychelles urcă necontenit în topul noilor paradisuri fiscale, fiind cunoscută, între altele, drept locul preferat al mafioților și politicienilor corupți din Europa de Est, care plasează bani negri în conturi sau îi spală prin off-shore-uri. În 2010, de altfel, ne amintim de arestarea lui Laszlo Kiss, un afacerist român considerat un guru al operațiunilor cu bani negri prin off-shore-urile din Seychelles. Tot pe aici și-au plasat banii murdari președintele ucrainean Viktor Ianukovici și membri ai guvernului din acea perioadă, iar exemplele ar putea continua. În aprilie anul trecut, presa internațională relata că firme din Panama, Seychelles, Antilele Olandeze, British Virgin Islands sau Insulele Bermuda au investiții de peste 1,1 miliarde de euro în România și sunt reprezentate de peste 1200 de firme locale.
    Cînd ”pușculița” SRI și directorul operativ al serviciului aleg asemenea destinație pentru relaxare la comun, într-un moment mai mult decît nepotrivit, e greu să nu se nască anumite întrebări.”
    http://www.flux24.ro/ghita-coldea-si-paradisul-fiscal-din-seychelles/
    http://inpolitics.ro/
    mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate

  2. Fireşte, neliniştea din societate vine din paradoxul că momentanul exces de prosperitate chiar în postromânism nu e valorificat investind mai curajos în DNA şi servicii pt intensificarea combaterii corupţiei în relaţia cu cetăţeanul, presiunile discursului Sebi Ghiţă debutând electoral şi evoluând în formă continuată cu un tăiş intimidant la oengeurile mai justiţiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.