Compania poloneză Solaris va furniza primăriei clujene 30 de autobuze electrice

174

Compania Solaris Bus&Coach a câștigat licitația administrației locale clujene pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice pentru suma totală de aproximativ 15 milioane de euro.

Licitația aceasta a mai avut loc și anul trecut, dar în competiție a rămas doar firma Astra Arad care nu deținea omologări totale pentru autobuze, astfel că licitația s-a anulat. La procedura de anul trecut s-au încris firmele Anadolu Automobil Rom, Astra Vagoane Călători, Revocim Oil, Solaris Bus&Coach.

Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wifi, camere video, aer condiționat și platforma joasă pentru persoane cu dizabilități.  Autobuzele au o garanție de 5 ani, costurile de mentenanță și piese de schimb fiind asigurate de firma câștigătoare. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km și vor fi încărcate în 13 stații lente și rapide. Încarcărea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute.

Banii pentru primele 11 autobuze provin din fonduri elvețiene (85%) si buget local ( 15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziționate din fonduri locale și europene.

LĂSAȚI UN MESAJ