Un număr de 26 de piloţi de multirotoare vor lua startul la „Liberty Multirotor Racing 2018”, competiţie organizată la Cluj pe 25 şi 26 august Printre concurenţii pasionaţi de drone se numără şi piloţi din Irlanda, Germania şi Ungaria. Competiţia este organizată de de Asociaţia Română de Aeromodelism în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj. Programul complet este pe www.aeromodelism.ro.

Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru, pe o pistă în aer liber. În timpul unei curse, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu acceleraţie de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.    Pentru familii, în Kids corner-ul amenajat pe spaţiul verde de la Liberty Technology Park Cluj vor fi disponibile gratuit ateliere de confecţionat aeromodele, expoziţie de aeromodele, automodele şi navomodele, precum şi o competiţie cu aeromodelele realizate de copii. În plus, va fi amenajată o mini-alee terapeutică, iar copiii se vor bucura de un show de îngheţată moleculară şi degustare de îngheţată, de tatuaje cu sclipici şi fotografii tematice la faţa locului.

Cu o pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porţi şi tunel, precum şi cu sistem de semaforizare vizual şi acustic, sistem de cronometrare şi ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, Liberty Technology Park Cluj devine gazda perfectă pentru un concurs care a avut loc în premieră la Cluj-Napoca anul trecut.   „Îi aşteptăm pe clujeni să se bucure de spaţiul generos de la Liberty Technology Park, unde natura pune în valoare tehnologia, într-un week-end dedicat pasionaţilor de aeromodele şi familiilor. Liberty Technology Park este un ecosistem dinamic în care oameni şi companii inovează şi creează împreună, iar acest eveniment este tocmai despre asta, despre bucuria de a fi conectat la tehnologie”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

„Piloţii îşi zboară multirotoarele prin diferite tipuri de piste cu ajutorul celor două joystick-uri de pe o radiocomandă RC şi ochelari FPV (First Person View) asemănători kit-urilor VR. Multirotoarele sunt echipate cu camere video prin care se transmite piloţilor imaginea în timp real. Cei mai buni piloţi au o mână constantă şi reflexe rapide. Anul acesta, formatul competiţiei va permite piloţilor să zboare 4 în acelaşi timp pe perioada calificărilor şi 2 în acelaşi timp pe perioada competiţiei”, a explicat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociaţiei Române de Aeromodelism.

Un multirotor, din punct de vedere tehnic, este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de un flight controller. Cu o linie de pornire şi sosire setată, pista este tridimensională, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul şi prin diferite puncte de control, obstacole, tunele şi porţi.    Liberty Multirotor Racing 2018 este un eveniment organizat de Asociaţia Română de Aeromodelism, împreună cu Liberty Technology Park Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.