Consiliul Concurenței verifică modalitatea de preluare a Cemacon de către patronii Dedeman

59

Consiliul Concurenței va evalua modalitatea în care frații Dragos și Adrian Paval, patronii Dedeman, au inițiat preluarea pachetului majoritar de acțiuni al producătorului de cărămizi Cemacon. Instituția s-a arătat interesată în obţinerea de observaţii şi de puncte de vedere de la întreprinderile terţe referitoare la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza poate afecta concurenţa pe piaţă.

PIF Industrial, companie controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a lansat  oferta publică de preluare obligatorie la Cemacon Cluj, la un preț de 0,55 lei/acțiune, sub cel din piața secundară. La prețul ofertei, valoarea de piață a Cemacon era de 62,6 milioane de lei.

Acționarii vor putea realiza subscrieri până în 14 martie, pentru a vinde acțiuni în cadrul ofertei lansate de PIF Industrial, pentru 55,5% din capitalul social.

Fraţii Pavăl au deja în portofoliu o participaţie de 40,8% din Cemacon. Acţiunile Cemacon au scăzut ieri cu 5,94%, până la o cotaţie de 0,57 lei, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 89.000 lei. Capitalizarea bursieră a producătorului de cărămizi a ajuns la 64,97 milioane lei (14,12 milioane euro), după ce în ultimul an s-au realizat tranzacţii în valoare de 13,3 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de peste 40%.

Cemacon a raportat în 2017 o cifră de afaceri netă de 94,22 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, în vreme ce profitul net s-a situat la 13,2 mil. lei, mai mare cu 58% faţă de 2016

LĂSAȚI UN MESAJ