Contradicţii între ministrul Justiţiei şi DIICOT pe tema sesizării privind SIPA

67

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţa, joi, că a transmis procurorilor DIICOT documente privind arhiva SIPA, precizând că din acte ar fi fost copiate 3.000 de pagini. Surse judiciare susţin că la parchet nu au ajuns probe transmise de Ministerul Justiţiei.

„La ANP există xeroxul cu care s-au copiat cele 3.000 pagini şi care e sigilat. La ANP există condicile privind vizitatorii în arhivă. Am solicitat aceleaşi informaţii şi de la oficiul care elaborează certificate ORNISS. Acele relaţii se referă la diverşi foşti angajaţi sau neangajaţi ai Ministerului Justiţiei care azi se află în alte demnităţi sau în Ministerul Justiţiei dar care se află la adapostul prezumţiei de nevinovăţie. Eu, ca ministru, nu mă uit că a intrat de pe condica în ziua de la ora cutare. Asta e treaba procuroului de caz, a celor de la DIICOT. Dosarul e la DIICOT, dânşii l-au pornit iar documentele trimise de mine constituie temei pentru extinderea cercetării dar eu nu pot divulga ce au dânşii”, a declarat Tudorel Toader, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat că nu s-au primit documente de la Ministerul Justiţiei.

Procurorii DIICOT au deschis în luna mai un dosar în care au început urmărirea penală in rem, privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi neglijenţă. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileţ.

LĂSAȚI UN MESAJ