Controale inopinate pe șantierele autostrăzilor Lugoj – Deva și Sebeș – Turda

144

Specialiști ai CNAIR au efectuat în ultimel zile controale inopinate pe șantierele autostrăzilor Lugoj – Deva, Lot 3, și Sebeș – Turda, Lot 4, pentru a verifica dacă antreprenorii și-au respectat obligațiile prevăzute în contract și dacă lucrările au calitatea prevăzută în caietul de sarcini.

„În perioada 11.04.2017 – 13.04.2017 au avut loc inspecții tehnice la lucrările de infrastructură rutieră, ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR SA, Ștefan Ioniță. Inspecțiile au constat în acțiuni de control tehnic inopinat și au avut ca principal scop obținerea de date și informații concludente, pe baza cărora să poată fi evaluat corect nivelul de înțelegere, acceptare și respectare a obligațiilor antreprenorului, stabilite prin contract, precum și respectarea calității lucrărilor prevăzute în caietul de sarcini. Au fost efectuate vizite inopinate în șantier la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva (56+220 – km 77+361) și pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, Lotul 4 ( km 53+700-km 70+000)”, informează CNAIR.

Controalele la obiectivele de investiții aflate în execuție au fost efectuate de specialiști din cadrul CNAIR și CESTRIN, organismul tehnic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Rezultatele acțiunilor de control vor fi prezentate public în perioada imediat următoare, după finalizarea Raportului de control tehnic inopinat și aprobarea acestuia de către directorul general”, precizează compania.