Controale la toate Parchetele

93

Inspecția Judiciară va face, până pe 8 iunie, controale tematice privind modul de instrumentare și măsurile luate de procurori în dosarele mai vechi de cinci ani.

„În perioada 16 mai – 8 iunie a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării, cu următoarele obiective: Activitatea de urmărire penală şi de supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele poliţiei judiciare – verificarea, prin solicitarea de date şi informaţii de la conducătorii parchetelor, a dosarelor cu autori cunoscuţi, aflate în lucru la procuror ori la organele poliţiei judiciare, mai vechi de 5 ani de la sesizare; identificarea cauzelor care determină prelungirea în timp a soluţionării dosarelor penale din categoria anterior indicată”, a anunțat instituția.

De asemenea, se va urmări, în cadrul verificărilor, și activitatea de îndrumare şi control a procurorilor cu funcţii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuţi, mai vechi de 5 ani de la data sesizării, ceea ce înseamnă: controlul operativ curent ori controlul tematic; remedierea deficienţelor constatate în urma unor controale anterioare; eficienţa activităţilor de control. Inspectorii vor avea în vedere și situaţia resurselor umane ale parchetelor, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor.

Raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ