Coreea de Sud pregăteşte un COMANDO pentru lichidarea lui Kim Jong Un

152

Coreea de Sud creează o echipă de comando care are misiunea de a-l elimina pe preşedintele nord-coreean Kim Jong Un şi principalii săi lideri militari în eventualitatea unui război, relatează luni Financial Times, conform agerpres.

Formarea unităţii militare, programată iniţial pentru 2019, a fost decalată pentru acest an pe fondul atitudinii tot mai războinice a Coreii de Nord, a confirmat luni pentru publicaţia britanică Ministerul Apărării de la Seul.

Echipa de comando, din care vor face parte până la 2.000 de militari, va fi alcătuită pe modelul forţelor speciale din SUA, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap. Ministerul Apărării a declarat că echipa face parte din măsurile mai ample luate de Sud în vederea consolidării forţelor militare sud-coreene în faţa agresiunii nord-coreene.

Coreea de Sud îşi va consolida şi strategia în caz de conflict, axată pe trei piloni, care presupune atacuri preventive asupra instalaţiilor nucleare nord-coreene, doborârea rachetelor balistice şi lansarea de contraatacuri aeriene, a adăugat ministerul citat.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ