Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere cercetarea disciplinară a procurorului general Augustin Lazăr, pentru modul în care Parchetul a comunicat, în cazul Ordonanței 13, informează Mediafax.

Un judecător al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Simona Marcu, membru în Colegiul de Conducere al instanţei supreme, a cerut sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificarea modului în care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară emiterii Ordonanţei de Urgenţă 13 din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o au magistraţii.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat, marți, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că ancheta în cazul adoptării Ordonanței 13, declinată de DNA la Parchetul General, va continua, și după ce Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict constituțional între Guvern și Direcția Națională Anticorupție.

„Așteptăm motivarea deciziei CCR. Desigur, ea este obligatorie pentru toți. Fără îndoială, noi vom continua ancheta. Ministerul Public nu va face evaluări ale legalității, oportunității actelor unor puteri, ci ne vom opri la aspecte penale. Ancheta va continua. Parchetul are obligația de a afla adevărul cu privire la aceste fapte”, a spus Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Curtea Constituțională (CCR) a dezbătut, luni, sesizarea depusă de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind un posibil conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Direcția Națională Anticorupție (DNA). În urmă cu trei săptămâni, el susținea că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului în care a fost elaborată OUG 13 reprezintă o încălcare a puterii executive de către puterea judecătorească.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.