Cu cine va fi înlocuit Ţuţuianu la șefia Comisiei SRI

98

Fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, nu va mai fi președintele Comisiei pentru controlul Serviciului Român de Informații (SRI). Funcția urmează să fie ocupată de senatorul social-democrat Claudiu Manda, a anunțat șeful PSD, Liviu Dragnea.

„Președinte la această comisie va fi domnul Claudiu Manda. Am discutat de mai multe ori în partid. Mâine avem plen reunit (în care urmează să fie validat Manda — n.r.)”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, subliniind că Adrian Țuțuianu nu va mai fi președinte al SRI.

Deputatul PSD Adrian Țuțuianu a deținut funcțiile de ministru al Apărării și președinte al Comisiei pentru controlul SRI, scrie Agerpres.

Manda este senator de Dolj, vicepreşedinte al Senatului şi face parte din Comisia de Apărare a Senatului.

Claudiu Manda este finul lui Valeriu Zgonea, exclus din PSD după un conflict cu Liviu Dragnea. Într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 26 iunie 2013, după ce Valeriu Zgonea, preşedintele forului legislativ, i-a acordat cuvântul, Claudiu Manda a spus la începutul intervenţiei în plen: ”Mulţumesc, naşule!”. Ulterior, acesta a menţionat, pe hol, potrivit presei: ”Păi nu-i normal să-i spun aşa dacă el m-a cununat?”.

Manda a urmat cursurile Universităţii din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune, iar în 1999 a devenit ”cel mai tânăr expert contabil atestat din cadrul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România”. În 2009 devine doctorand în management al Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte. De asemenea, având gradul de sublocotenent în rezervă, în 2005 Claudiu Manda a absolvit Colegiului Naţional de Apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ