I-a cumpărat fiului său un pod de bloc din Floreşti ca să i-l amenajeze. Un vecin însă n-a fost de acord şi l-a pocnit!

1002

Un clujean în vârstă de 63 de ani, om cinstit şi la locul său a hotărât de curând să-i cumpere fiului său un spaţiu de 50 de metri pătraţi în podul unui bloc din Floreşti, unde urma să-i amenajeze acestuia un apartament. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: un vecin invidios, supărat că  bărbatul nu a cumpărat şi o uşă pe care el o pusese cândva la intrarea în spaţiul respectiv l-a atacat chiar acolo, în încăpere, „şifonându-l” serios. Acum poliţia  îl cercetează pe vecinul neospitalier pentru loviri şi alte violenţe.

 

Ioan Tătar este un bărbat cumsecade căruia Dumnezeu  i-a dăruit un băiat de excepţie, fost olimpic şi actualmente student la o facultate de top clujeană. Aşa că omul – priceput într-ale adaptării unor locuri inospitaliere şi transformării lor în apartamente tip „Neckermann” s-a hotărât să cumpere un spaţiu de 50 de metri pătraţi dintr-un pod situat într-un bloc cu trei etaje din comuna Floreşti. Zis şi făcut. Omul a cumpărat cu acte în regulă, de la proprietar, o parte din pod şi după câteva zile s-a deplasat la faţa locului ca să vadă cum să pornească lucrarea. Însă ghinionul său a fost că s-a ciocnit cu un vecin de pe scară, un tânăr de circa 25 – 30 de ani care, din start, a încercat să-l determine să plătească şi o uşă pe care el o instalase cândva la intrarea în spaţiul respectiv, dar care omului nu-i folosea la nimic, fiind una interioară şi nu exterioară. Aşa că după ce şi-a instalat uşa cea nouă, Tătar s-a trezit cu vecinul – cu o falcă-n cer şi alta-n pământ – năvălind peste el în încăpere. Povesteşte bărbatul, pleoştit, pe coridoarele I.M.L.Cluj: „Prima dată m-a tăiat la deget cu un obiect contondent, apoi m-a prins de gât şi cu lovituri de picior m-a pus la pământ. Totul se petrecea în timp ce soţia lui se afla în încăperea de alături, încă liberă, şi usca rufe pe sârmă. Apoi, mulţumiţi, cei doi au coborât la apartamentul lor”.  Puternic „şifonat” dl. Tătar a anunţat poliţia, astfel că la faţa locului au sosit o echipă a Poliţiei Primăriei, care l-a invitat pentru declaraţii la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti. „Acum am venit la I.M.L. Cluj pentru consult şi de aici mă întorc la poliţie ca să întocmesc plângere pe numele vecinului meu pentru loviri, violenţe şi violare de domiciliu. Nu e chiar normal să mi se facă o asemenea primire din partea unui om aflat în blocul unde fiul meu intenţionează să se stabilească şi să-şi croiască viitorul”, adaugă Tătar. Este poftit curând în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate între cinci şi şase zile de îngrijiri.

Tatar na fost numai

“La nivelul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti a fost depusă o plângere de către un bărbat care a sesizat faptul că a fost victima unei agresiuni, faptă care s-ar fi produs la data de 23 septembrie a.c.. A fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj .

LĂSAȚI UN MESAJ