Curtea de Apel Cluj i-a pus în libertate pe polițiștii prinși cu șpaga în buzunar

657

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au hotărât să îi pună în libertate pe cei trei polițiști bistrițeni de la Serviciul Rutier, arestați preventiv săptămâna trecută sub acuzația de luare de mită. Polițiștii au ajuns să fie judecați în instanța clujeană după ce au contestat decizia inițială luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Potrivit sentinței definitive publicate pe site-ul Curții de Apel Cluj, decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost desființată în totalitate, iar față de cei trei inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 6 septembrie.

Pe durata controlului judiciar, cei trei polițiști nu vor putea desfășura niciun fel de activitate în cadrul Serviciului Rutier, nu vor avea dreptul să dețină, să folosească sau să poarte arme, nu vor putea părăsi municipiul Bistrița decât cu încuviințarea organului de urmărire penală și nu vor putea comunica între ei sau cu martorii din dosar.

Săptămâna trecută, patru polițiști din cadrul Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au fost reținuți sub acuzația de săvârșire a mai multor infracțiuni de luare de mită, unele în formă continuată.

Doi dintre agenți fuseseră prinși în flagrant, într-o acțiune a Direcției Generale Anticorupție, primind 150 lei mită de la un investigator sub acoperire, pentru a nu constata o contravenție rutieră.

În data de 30 august, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis ca trei dintre polițiști să fie arestați preventiv, iar al patrulea a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

3 COMENTARII

  1. Felicitări,sunteți judecători profesioniști nu glumă! Pe unul care fura o găină,îl țineți in arest până crapa … găina… nu-i din sistem …găina,corect…apropo,nici o reacție de la pesedistajudecator Gârbovan…cât jeg in justiție!!!

  2. Cum sa-i retina , când ei știu sigur ca sunt șpăgari consacrați și asta vor fi tot timpul cât va fi justiție in țara noastră .
    Dar încet și sigur vor intra peste noi alții ,și apoi sa va văd, șpăgarilor !

  3. De ce nu le dati numele acestor magistrati ?? sa poata face societatea civila comparatii cu alte cazuri. Doar asa adica de RUSINE vor fii mai atenti in decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ