Dan Voiculescu cere demisia ministrului Sănătății și îl amenință cu tribunalul

69

Pentru neglijența cu care a gestionat aceasta problemă, Ministrul Sănătății (n.red-Florian Bodog) trebuie să își dea demisia.Tragedia de astăzi se poate repeta oricând dacă nu vor fi luate urgent măsurile necesare.FACIAS a luat deja legătura cu familia: lucrurile nu pot rămâne așa. Vom merge până la capăt. FACIAS va da în judecată statul român pentru ca cei responsabili să răspundă pentru neglijența cu care au tratat această situație, anunță Dan Voiculescu pe blogul său.

O femeie de 69 de ani a decedat sâmbătă la spitalul din Alba Iulia ca urmare a lipsei de imunoglobuline, a anunțat, pe o rețea de socializare, fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, femeia suferea de imunodeficiență primară și nu mai primise imunoglobuline din iulie.

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în noiembrie la pacienți, l-au asigurat, pe 1 noiembrie, producătorii pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cadrul unei întâlniri la care au participat și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. Ulterior, în 9 noiembrie, s-a susținut că piața urma să fie aprovizionată cu 900 de doze de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficiențelor primare. Până în 2 decembrie, la spitalul din Alba Iulia nu a ajuns niciun flacon cu imunoglobulină.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a comandat din 20 octombrie aprovizionarea cu imunoglobuline, însă această solicitare nu a fost încă onorată, a declarat, sâmbătă, managerul unității, Nicoleta Coșarcă, după ce, în cursul zilei, o femeie a decedat aici din cauza lipsei de imunoglobulină, potrivit flux24.

LĂSAȚI UN MESAJ