Dana Gîrbovan: Este prima dată când aud că DNA anchetează

537

Președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a lansat un atac dur la adresa procurorului general Augustin Lazăr în legătură cu nemulțumirea acestuia că DNA nu va mai avea ca și competență anchetarea magistraților.

Procurorul general al Romaniei, domnul Augustin Lazar, a afirmat in conferinta de presa de azi, 29 august, ca, daca s-ar crea o structura distincta in cadrul Parchetului General care sa investigeheze magistrati,” DNA ramane fara obiectul activitatii sale”. Este prima data cand aud ca DNA are ca obiect de activitatea anchetarea magistratilor. Parca aceasta directie a fost creata pentru a ancheta fapte de coruptie.

Astazi am trimis din partea UNJR  o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de infiintare, organizare si functionare a acelui serviciu creat special in DNA pentru a ancheta magistrati. Cand vom primi raspunsul il vom face public”, a afirmat Dana Girbovan pe Facebook.

Președinte UNJR a abordat și subiectul modificărilor la legile justiției anunțate de ministrul Tudorel Toader precizând că asociația pe care o conduce este de acord cu unele din propuneri, dar respinge de asemenea unele dintre acestea, urmând a comunica în curând un punct de vedere pe această temă.

Referitor la propunerile de modificare a legilor justitiei, UNJR va remite ministerului justitiei un punct de vedere cu privire la propunerile principiale pe care le-a facut.

Asa cum am afirmat public ,UNJR e de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justitiei. Exista insa si propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu solutii alternative sau de imbunatatire a acestora.

Pe langa propunerile facute de ministrul justitiei, UNJR va veni si cu propuneri noi de modificare a legilor justitiei in vederea atat a intaririi independentei judecatorilor, inclusiv in raport cu procurorii, cat si a unei mai bune protejari a drepturilor si libertatilor cetatenilor”, a precizat Gîrbovan.

3 COMENTARII

 1. Dana Gârbovan face in mod clar parte din gașca corupților… Dacă DNA nu anchetează judecătorii șpăgari, o să vină șefii de post de la sate să se ocupe de asta…

 2. Măi fraţilor, DNA-lui i s-a urcat democratia la cap! De fapt i-a urcat-o SRI-ul basist ca să-şi apere cu straşnicie privilegiile!
  La Cluj, spre exemplu, profesionalismul celor din DNA a fost şi continuă să fie unul submediocru acţionând de regulă la comenzi locale de tip sereisto-basist, cerâd de foarte multe ori chiar condamnări aiurea, fără probe!
  Oare madam aia, Botezan, e capabilă să judece (i-auzi!….direct la Curtea de Apel!) cu simţul dreptăţii sau al răzbunărilor de tot felul?
  Măi Alex, da pe procurorii şpăgari de la DNA cine să-i judece, frate?….Dumnezeu?
  Ai vrea tu hoţomanuleee!
  Se pare că mai nou, DNA acţionează mai mult la comenzi externe!
  Restul, plevuşti naţionale de ochii lumii!

 3. Ce procurori DNA?….niste ratati, ultimii avocati!
  Trebuie controlati ca prea isi fac de cap cu Macovei in frunte!
  Aşa nea Tudorele! Pe ei si pe mumele lor!…iar nea Lazăr sa-si vada de oile de la Alba, ca-ntr-o zi o sa i le pape ursu!

LĂSAȚI UN MESAJ