Daniel Buda ataca „incompetenta PSD-ALDE”

107

Europarlamentarul Daniel Buda condamna partidele aflate la putere pentru rata mică la absorbţia de fonduri UE.

„Incompetenţa instituţională şi incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a realiza un proces de absorbţie cel puţin satisfăcător este de natură să distrugă nu doar interesele României şi ale românilor ci şi interesele altor state din UE!

          O absorbţie de doar 0,04% a fondurilor europene în România nu poate fi înţeleasă în niciun fel la nivelul Comisiei Europene ori a Parlamentului European şi, cu atât mai puţin, de către cetăţenii din statele net contributoare la bugetul UE. Fără a da „din casă”, pot doar să spun cu subiect şi predicat că la nivelul structurilor Uniunii Europene există preocupări şi, în acelaşi timp, dificultăţi majore în a explica cetăţeanului german, francez ori spaniol de ce trebuie să contribuie cu o sumă de bani la bugetul UE dacă state precum România refuză pur şi simplu să acceseze aceste fonduri.

Tocmai de aceea, se discută extrem de serios despre reaşezarea acestor politici în viitorul exerciţiu financiar iar, din nefericire, România este dată mereu ca şi exemplu negativ în acest sens. Atrag atenţia premierului Mihai Tudose precum şi miniştrilor de resort că incompetenţa instituţională şi incapacitatea acestora de a realiza un proces de absorbţie cel puţin satisfăcător este de natură să distrugă nu doar interesele României şi ale românilor ci şi interesele altor state din UE.

Prin urmare, îi solicit public premierului Mihai Tudose să explice cauzele acestui procent extrem de redus al fondurilor europene absorbite”, declara europarlamentarul clujean, Daniel Buda.

 

1 COMENTARIU

  1. Hai mă isteţule nu te mai da aşa competent!…tu şi cu hoaşca aia de Macovei sunteţi competenţii ?!
    N-ai arătat nimic decât pentru tine, pentru propriile-ţi interese!
    Nu te mai da mare în gară mică!

LĂSAȚI UN MESAJ