Vă amintiți cu toții afișele portocalii cu un telefon desenat și  textul : „Sună-l pe Daniel”. Ei Bine acesta a intrat în Parlamentul European la finalul campaniei electorale din 2014. Rugat de Gazeta de Cluj să ne prezinte precum Norica Nicolai, un raport de activitate din iulie 2014 până în prezent, acesta a punctat activitățiile principale, comisiile din care face parte și propunerile sale în calitate de europarlamentar activ. De profesie jurist, un bun cunoscător al legislației, Daniel Buda are un raport destul de considerabil față de alți colegi ai săi ce reprezintă România la Bruxelles.

Vă prezentăm astfel, raportul întocmit de cabinetul lui Daniel Buda, clujeanul care a ajuns în PE prin redistribuire obținând un procent 16,14 % din voturile clujenilor la alegerile din 2014:

daniel_buda_afisEuroparlamentarul Daniel Buda este membru în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Membru Supleant al Comisiei pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European. În această perioadă de mandat, europarlamentarul Daniel Buda a avut un număr de 45 de luări de cuvânt în plen, ca şi intervenţii în dezbaterile din plen, declaraţii politice şi explicaţii de vot. Acesta a formulat un număr de 14 întrebări parlamentare către Comisia Europeană, pe teme de actualitate care privesc:situația transportatorilor români care operează în Germania, industria de prelucrare a laptelui, finanțarea sectorului silvic din România sau punerea sub semnul de întrebare a discuției Federației Ruse de a interzice importurile de bovine, a cărnii de vită și a produselor derivate din România.

Buda a avut ca  preocupare principală de subiectul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, în acest sens domnia sa a participat la formularea unei Propuneri Comune de Rezoluţie pe tema demarării cu întărziere a acestei politici.

În prezent, Daniel Buda este desemnat de către Grupul PPE din Parlamentul European ca raportor din umbră al Raportului cu privire la “Fabricarea, indroducerea pe piaţă şi utilizarea furajelor medicamentate” prin care se doreşte asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale, furnizarea de informații adecvate pentru utilizatori și pentru consolidarea funcționării eficiente a pieței interne agricole a Uniunii Europene.

Totodată, europarlamentarul a formulat numeroase amendamente la rapoartele aflate în dezbatere în PE, amendamente care au fost şi adoptate. În acest sens, amintim amendamentele la avizul legislativ privind adoptarea Bugetului General al UE pentru anul 2015. În concret, prin aceste amendamente, domnia sa a solicitat Comisiei Europene să utilizeze fondurile operaţionale suplimentare pentru programele de formare, precum şi crearea de parteneriate şi schimburi de bune practici pentru organizaţiile de producători, practic aproape inexistente în România. Obiectivul amendamentelor l-a constituit sprijinirea şi încurajarea în special a fermierilor români de a se grupa în astfel de structuri asociative care funcţionează atât de bine în celelalte state ale UE.

Preocupat îndeaproape de sectorul agricol din România, europarlamentarul Daniel Buda a iniţiat în toamna anului trecut şi o campanie publică de încurajare a cetăţenilor de a consuma fructe şi legume româneşti intitulată “Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!”. Iniţiativa a venit şi ca urmare a embargoului impus de Federaţia Rusă de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din ţările UE, inclusiv România. Campania s-a derulat pe tot parcursul toamnei, în municipiile din regiunea de NV a Transilvaniei, regiune în care, cu ocazia alegerilor Europarlamentare din luna mai 2014 a fost desemnat de către PDL de a candida. În acest sens, s-au împărţit atât pliante informative cât şi fructe proaspete cetăţenilor, pentru a promova consumul de produse româneşti.

Instituţional, cabinetul europarlamentarului a transmis periodic adrese oficiale către: Comisia Europeană, Reprezentanţa României la Uniunea Europeană, Guvernul României, Parlamentul României, Ministerul Agriculturii, Ministerul de Externe, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie prin care s-au solicitat puncte de vedere cu privire la rapoartele aflate în dezbatere în cadrul Parlamentului European.

Ca reprezentant al româniei in PE, Daniel Buda a avut intervenţii în mass-media prin intermediul conferinţelor de presă şi al comunicatelor de presă pe teme care privesc: embargoul impus de către Federaţia Rusă ţărilor din UE şi Republicii Moldova,decizia Elveţiei de a a interzice importurile de carne de porc din România, problema prețului la lapte din România care nu e competitiv cu cel din import, datorită diferenței de subvenție încasate de celelalte state, situaţia românilor care nu au putut să îşi exercite dreptul de vot în diaspora, atacul terorist de la Paris şi obligativitatea ca naţiunile lumii să se unească împotriva terorismului, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici se laudă cu performanţe mincinoase. Promite absorbţie de 80% a fondurilor UE, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici este incapabil de a gestiona corespunzător portofoliul. CE întrerupe fondurile europene pentru România, pentru Axa IT,amânarea aderării României la spaţiul Schengen

În ceea ce privește proiectele imediate, europarlamentarul Daniel Buda îşi  propune organizarea unor dezbateri şi informări cu fermierii din regiunea NV a Transilvaniei, pe teme care privesc Politica Agricolă Comună, atragerea fondurilor europene pe diverse axe în agricultură, subvenţia la lapte, noua strategie a UE cu privire la sectorul forestier.

Daniel Buda are un program bine definit, primele 4 zile din săptămână și le petrece la Bruxelles iar celelalte trei le petrece în  țară, unde are grijă de noul PNL, organizează conferințe de presă și  audiențecu cetățenii la biroul său de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.