Daniel Don, ultima „achiziție” în materie de anchetă penală a DNA Cluj a intrat în arest pentru 30 de zile. După ce procurorii au descins la sediul instituției pe  care o conduce acesta, vineri 13 noiembrie, în urma perchezițiilor, l-au ridicat pentru audieri și dus a fost.

Îi dă viață la Zeus și se leapădă mai apoi

În primăvara anului 2008, Daniel Don se asociază cu Diana Maria Miclea pentru a înființa firma SC Zeus Services Group SRL. Fiecare din cei doi asociați aveau 50% din părțile sociale. Firma a fost înființată pentru a putea gestiona una din cele mai moderne și ecologice spălătorii auto din Cluj:”Speed Wash”. Locația era stabilită în parcarea supermarketului Kaufland din Mănăștur.

Însă din cauză că Don era funcționar public, nu avea voie să fie și administrator la această firmă. Astfel că, după ce acesta a investit undeva la 100.000 de euro, Maria Miclea a preluat și funcția de administrator unic cu putere majoră de decizie.

După ce au apărut neînțelegeri între cei doi parteneri, Don a dorit să lichideze firma pentru a plăti datoriile și a-și scoate raportul. Miclea nu a fost de acord.

Mai mult Miclea a intentat proces la Tribunalul Comercial pentru excluderea lui Don din firmă, dar instanța a respins această cerere. Între timp, firma constructoare a intentat proces pentru onorarea CEC-ului fără acoperire, emis de către SC Zeus Services Group SRL pentru recuperarea sumei datorate și a dobânzii legale cuvenite.

După ce Judecătoria Cluj-Napoca a încuviințat executarea silită a firmei Zeus, iar un executor judecătoresc a scos la licitație spălătoria auto, mai precis ” un imobil construcție din structura metalică pe fundații izolate din beton armat” având parter și etaj parțial. Prețul de începere al licitației era de 205.000 lei, explica infoprompt.ro.

Firma mamă pentru handicapați

Ideea de afacere a lui Don includea angajarea de personal cu handicap. Don susținea că ar fi creditat firma cu 100.000 de euro, bani cu care s-au achiziționat echipamente moderne. De asemenea acesta a făcut toate demersurile necesare pentru obținerea de autorizație în baza căreia spălătoria funcționa ca Unitate Protejată de către Autoritatea Naționala pentru Persoane cu Handicap, având reduceri la taxe și impozitul pe profit.

100.000 de euro- paguba nebăgată în seamă

Pornind de la premisa că Don a obținut suma de 100.000 de euro pentru a acredita SC Zeus Service Group SRL, după ordinul judecătoresc, spălătoria a fost scoasă la licitație cu mai puțin decât aportul acestuia.

Datoria pe care firma o avea la constructorul spălătoriei se ridica la 209.000 lei, iar licitația începea de la un preț cu 4000 de lei mai puțin.

Astfel că în câțiva ani, și (după bănuielile celor de la  DNA Cluj) prin „adăparea” din bugetele fondurilor europene, Don și-a revenit financiar.

Daniel Don se află în arest pentru 30 de zile deoarece este suspectat de DNA Cluj că În perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, în calitate de director executiv al AJOFM, a pretins și a primit, în mod repetat, sume de bani totalizând 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin programele POSDRU și FEAG.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.