Daniel Metz despre secretul prosperității NTT DATA

205

NTT DATA estimează o creștere masivă a veniturilor. Daniel Metz CEO NTT DATA a declarat la o conferință de presă că planurile de viitor pentru gigantul software sunt mari.

Gigantul software NTT DATA  este recunoscut în Cluj-Napoca și pentru sprijinul proiectului ”Smart city” în colaborare cu primăria orașului și pentru susținerea unor evenimente culturale. Metz a mai declarat că viitorul acestei țări depinde foarte mult de educație și că se va implica în catedra de limba germană la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

În luna iulie a anului 2017 s-a înregistrat o creștere de 51% a cifrei de afaceri, față de anul 2016. Proiectele SAP S/4 HANA, produsul Clarvision ERP și serviciile Embedded au fost cele care au contribuit la creșterea pe piața din România care a depășit 45%.

NTT DATA România deține în acest moment 1,450 de specialiști în Cluj-Napoca, iar planurile de viitor vizează atingerea numărului de 1,500 la sfârșitul anului 2017. Metz a spus că până la sfârșitul anului 2017 estimează o creștere cu 54 de milioane de euro a cifrei de afaceri, reprezentând cu 45% mai mult față de anul acesta.

”Ca să înlocuim un angajat cu experienţă ne costă 8.000 de euro”

Daniel Metz a vorbit și despre faptul că unul dintre cele mai grele lucruri în domeniul acesta este să își mențină oamenii buni: „Ca să înlocuim un angajat cu experienţă ne costă 8.000 de euro”.

Anul trecut compania a avut 3,700 de interviuri și 525 de angajări prin intermediul celor 60 de angajați care se ocupă de resursele umane.

Pentru a reuși să își păstreze angajații, acesta pune accent pe redirecționarea acestora în proiecte atractive care să le păstreze interesul.

În 2013, EBS Tower a fost preluată de concernul japonez NTT Data:”Bărcuţa” mergea cu viteză, dar avea nevoie şi de un port sigur”, explică Metz.

Pentru a creşte puternic şi pentru a face faţă noilor nevoi din piaţă, e nevoie şi de susţinere financiară: doar costurile de dotare a noilor sedii de la Cluj ale companiei au implicat şi implică investiţii de peste 4 milioane de euro, a mai adăugat Metz.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ