Dascalu, expert in tergiversarea dosarelor

210 persoane au intervenit pentru tergiversarea dosarului care ar putea hotari definitiv si irevocabil anularea autorizatiei unuia dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania, proiectul Palas a omului de afaceri Iulian Dascalu. Trei instante, ani de tergiversari si dosarul continua sa fie taraganat prin toate instantele posibile. Astfel, desi exista o sentinta definitiva si irevocabila privind ilegalitatea actului prin care Dascalu a primit de la Primaria Iasi spatiul pentru constructia ansamblului imobiliar, acesta este contestat in doua instante prin revizuire. Un dosar va avea termen la Curtea de Apel Bucuresti pe 29 martie 2012, iar un alt dosar asteapta sa fie judecat de nimeni alta decat sotia procurorului Mircea Hrudei, care a instrumentat un dosar in care Dascalu era parte vatamata.

Pentru ca dosarul sa fie judecat intr-o perioada cat mai indelungata numarul persoanelor implicate in cadrul dosarului a sporit considerabil. Daca in prima instanta existau doar patru parti implicate in acest dosar, pentru revizuire s-au implicat un numar total de 214 de persoane in cadrul dosarului. Oficialii Curtii de Apel Bucuresti au sustinut ca acest lucru este normal in cadrul unui proces de contencios-administrativ, unde pot fi implicate numerosi angajati. Acesta a dat exemplul dosarului FNI unde au existat aproximativ 30.000 de victime si respective de persoane implicate in cadrul dosarului.

Chiar daca procesul are termen la Curtea de Apel Bucuresti pe 29 martie 2012, proiectul Palas va fi inaugurat in luna aprilie. Reprezentantii Iulius Mall au continua constructia centrului din Iasi desi actul prin care le-a fost acordat spatiul a fost contestat in instanta.

Povestea PALAS, girata de familia Hrudei

Iulius Mall are contracte dubioase peste tot in tara. Iulius Group au probleme mult mai mari la Iasi, unde proiectul Palas a fost anulat de instanta. Unul dintre procese se judeca la Cluj-Napoca. Partea interesanta incepe de aici deoarece judecatorul care-l judeca pe Iulian Dascalu este Maria Hrudei, sotia sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Mircea Hrudei. Acesta a trimis in judecata dosarul Gazeta de Cluj, unde Iulian Dascalu a fost parte vatamata si dosarul Arpad Paszkany, unde acesta a fost din nou parte vatamata, trebuind ca judecatorii sa ii confere „un mandat de aducere” pentru a-si arata „ranile”.

Procesul dateaza de 8 ani

Totul a inceput in Craciunul anului 2004 cand primarul din Iasi, Gheorghe Nechita(PSD), i-a acordat cu dedicatie si fara licitatie un spatiu de 11 hectare lui Iulius Group pentru un proiect de 1.200 de apartamente. Pana la urma Dascalu si-a permis sa ia un spatiu de trei ori mai mare, de 320.00 de metri patrati, iar apartamentele sunt numai 100. Curtea de Apel Oradea a anulat dupa cinci ani de judecata hotararea 576 a Consiliului Local Iasi prin care Dascalu primea cele 11 hectare fara licitatie. Meritul este al omului de afaceri Danut Prisecariu, proprietarul societatii SC Alimentara SA, care a contestat inca din 2006 atat hotararea de consiliul local, dar si hotararile 3 si 4 din 2005 prin care s-a decis asocierea dintre Consiliul Local Iasi si SC Iulius Group. Judecatorii de la Oradea au respins si cererea de interventie in interesul Consiliului Local Iasi a paratului SC Iulius Group.

Altii au cerut, Iulius a primit

Societatea Alimentara Iasi sustine ca Primaria Iasi nu au recunoscut drepturile lor de a participa la o licitatie public de alocare de selectie a investitorilor pe criterii de eligibilitate. Acestia cer paratilor, consiliul local Iasi, sa aprobe o procedura de selectie pe principiul liberei competitii in temeiul art. 14 din Legea 554/2004. Societatea Alimentara Iasi a cerut 3.000 de metri patrati din vecinatatea Salii Sporturilor. Serviciul de Arhitectura si Urbanism din cadrul Primariei Iasi au raspuns negativ solicitarii lor motivand ca zona este rezervata pentru utilitati municipale. Interesul municipalitatii coincide cu imbogatirea lui Iulian Dascalu. Societatea Iulius Group a cerut in luna noiembrie un teren, iar in decembrie Nechita le-a si servit 110.000 de metri patrati. Cand auzi de asa afacere iti vine sa iti schimbi numele in Iulius Group.

Banii publici devin interes privat

Banii publici devin interes privat la Iasi. Iulian Dascalu a anuntat ca proiectul Palas se va finaliza in luna aprilie 2012. Procesul de la Curtea de Apel Cluj in care judecator este sub semnul incompatibilitatii Maria Hrudei va putea fi judecat numai dupa ce un proces similar se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. Urmatorul termen al procesului este in luna februarie, iar magistratii vor decide probabil legalitatea proiectului imobiliar dupa finalitatea acestuia. Dascalu a motivat nevoia continuarii proiectului datorita importantei publice a proiectului. Afacerile private au devenit acum interes public, iar Dascalu a ajuns sa conduca domeniul public prin intermediul trocului USL prin primarul PSD Gheorghe Nechita si deputatul liberal Relu Fenechiu.

Dascalu a tergiversat si cazul Paszkany

Deoarece reprezentantii lui Iulian Dascalu au lipsit de la ambele termene din dosarul Paszkany, reporterii Gazetei de Cluj au incercat sa ia legatura cu acestia. Potrivit reprezentantilor Iulis Group, singura persoana abilitata sa mentina relatia cu presa este consilierul pe relatii publice, Simona Pricop. Aceasta a precizat faptul ca numai in urma unei solicitari scrise se pot oferi declaratii. Cu toate acestea, solicitarea redactiei Gazeta de Cluj a ramas „neonorata”. Dupa ce Simona Pricop a declarat, in repetate convorbiri telefonice, ca inca nu exista un raspuns, dar ca in perioada imediat urmatoare il vom primi, la sfarsitul saptamanii trecute, aceasta a declarat ca nu are rost sa mai asteptam raspunsul lui Iulian Dascalu deoarece nu va exista. „Cel mai bine ar fi sa scrieti ca nu comentam. Nu am primit nicio informatie potrivit careia cineva va va raspunde la oricare dintre intrebarile adresate”, a declarat Simona Pricop, PR Iulius Group. In conditiile acestea, trebuie specificat faptul ca solicitarea adresata lui Dascalu continea intrebari legate de „stresul emotional extrem de puternic” pe care l-a invocat in cererea de constituire ca parte civila si motivul pentru care amana angajarea unui avocat, cu atat mai mult cu cat, prin acest fapt, se tergiverseaza, inevitabil, procesul. Avocatul lui Paszkany a declarat, de asemenea, ca nu stie ce anume urmareste Dascalu prin aceasta abordare a situatiei si ca nu are nicio presupunere cu privire la cine anume il va reprezenta pe proprietarul Iulius Mall. „Nu are avocat, din moment ce nu s-a depus o delegatie. Poate va veni cu avocat atunci cand o sa fie audiat. Nu stiu de ce nu a venit, de ce nu si-a angajat avocat”, a conchis Calin Todea.

O parte din intervenientii lui Dascalu

ION S. IONEL PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PE : Intimat

POPESCU VIOLETA PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) P : Intimat

STANESCU GH. GEORGE PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PE : Intimat

AVRAM ( FOSTA CARP) PETRONELA – IN CALITATE DE CURATOR SPECIAL PENTRU CEILALTI 210 INTIMATI INTERVENIENTI- IN TEMEIUL ART.114 ALIN.5, TEZA FINALA C.PR.CIV. : Intimat

BUTNARU MONICA PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PETRONELA : Intimat

SUMUELA MIHAELA PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PETRONELA : Intimat

COSTIN MIHAELA CRISTINA PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PETRONELA : Intimat

GHEMU DANIELA PRIN CURATOR SPECIAL AVRAM ( FOSTA CARP) PETRONELA

Tiberiu Hrihorciuc

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.